Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Ανδρέας Ξανθός: Το ΕΣΥ ανταποκρίθηκε με το καλύτερο δυνατό τρόπο στην τραγωδία στο Μάτι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανδρέας Ξανθός: Το ΕΣΥ ανταποκρίθηκε με το καλύτερο δυνατό τρόπο στην τραγωδία στο Μάτι

«Η εθνική τραγωδία στο Μάτι δοκίμασε τη σοβαρότητα των πολιτικών δυνάμεων αλλά και τις αντοχές των πολιτών. Και είναι μια ευκαιρία να οδηγηθεί το πολιτικό σύστημα σε αναστοχασμό και να αναγνωρίσουμε τις βαθύτερες αδυναμίες και παθογένειες ώστε να θωρακίσουμε καλύτερα τη χώρα από άλλες καταστροφές». Αυτό υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη κύρωση της ΠΝΠ με μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018.

Επισήμανε ότι «κάτω από εξαιρετικά ακραίες, δύσκολες και επείγουσες συνθήκες ανταποκρίθηκε με το καλύτερο δυνατό τρόπο», ενώ έκανε λόγο για «ορισμένες φωνές από τη ΝΔ που προσβάλουν και τη νοημοσύνη των ανθρώπων και την αντικειμενική αλήθεια».

Έμφαση έδωσε στις ενέργειες του υπουργείου Υγείας για την υγειονομική περίθαλψη και κάλυψη των τραυματιών, ιδιαίτερα των εγκαυματιών, τονίζοντας ότι το ΕΣΥ, παρά τα προβλήματα του ανταποκρίθηκε σε εξαιρετικό βαθμό στη διαχείριση μιας επείγουσας κρίσης.

«Πάντα υπάρχουν δυσκολίες και αρρυθμίες σε εξαιρετικές και επείγουσες καταστάσεις δεν πρέπει όμως να έχουμε αφορισμούς. Προφανώς δεν τα σκεφτήκαμε από την αρχή όλα όπως για παράδειγμα το Μητρώο εγκαυματιών που γίνεται τώρα και ήταν μια παράλειψη. Σε μεγάλο όμως βαθμό ανταποκριθήκαμε στα προβλήματα.

"Καλύψαμε, με κόστος των νοσοκομείων όλες τις νοσηλείες και τις αποκλειστικές για όσο διάστημα παρέμεναν οι τραυματίες, ενώ υπήρξε μέριμνα της πολιτείας και για τους συγγενείς τους", υπογράμμισε ο κ. Ξανθός.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL