Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Η μεσαία Ψιψινέλ στα χέρια του Κυριάκου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η μεσαία Ψιψινέλ στα χέρια του Κυριάκου

Της Μαρίας Λυκούρα

Πήγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη και η βαλίτσα του ήταν άδεια (βλέπε μικρό καλάθι). Έχετε προσέξει πολλές φορές σε ταινίες που οι πρωταγωνιστές κρατούν μια βαλίτσα πούπουλο που σχεδόν τους την παίρνει ο αέρας; Αυτό! Αν το πάρει χαμπάρι ο σκηνοθέτης, βάζει η παραγωγή ένα κατιτίς μέσα να σωθεί η σκηνή. Αυτό έκαναν και τα επικοινωνιακά σαΐνια συνεπικουρούμενα φυσικά από τον γνωστό «ΒΗΜΑτοδότη». Κι έτσι η άδεια βαλίτσα (βλέπε μικρό καλάθι) της ΔΕΘ γέμισε με... τρίχες (βλέπε γατάκια).

Διαβάσαμε στο (δασύτριχο) ρεπορτάζ με τίτλο «Οι τριχωτοί φίλοι του Πρωθυπουργού» για περιστατικά που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη και... κλάψαμε (από τα γέλια), ανακαλύπτοντας μια ακόμα ανθρώπινη πλευρά τού «πες πες θα τον παρουσιάσουμε ως μεγάλο ηγέτη».

Δεν ήταν να μπει σε αυτοκίνητο ο πολυχρονεμένος και γατάκια πετιόντουσαν στον δρόμο του, σου λέει. Θυμόσαστε το τραγούδι «Ο ουρανός βρέχει αρκούδες»; Ε, στην περίπτωσή μας ο ουρανός σε όλη την Ελλάδα έβρεχε γατάκια. Κυκλοφόρησε μάλιστα και φωτογραφία με τον φιλεύσπλαχνο κ. Μητσοτάκη να κάνει γούτσι γούτσι σε ένα γατάκι.

Αμέσως πήγε ο νους πολλών κακών (και της αδελφής μιας φίλης, κακές κι οι δυο) σε μια παλιά ιστορία με τον Δρακουμέλ και την Ψιψινέλ. Ντροπής πράγματα! Ο πρωθυπουργός εκείνος (πατέρας του νυν), ακόμα κι αν συνδέθηκε με το εν λόγω καρτούν, δεν είναι πια στη ζωή και δεν πρέπει να θυμόμαστε τέτοιες κακίες. Αλλά... εδώ του τα λέμε, ο Κυριάκος και οι συν αυτώ το άρχισαν πρώτοι. Τι να σου κάνει και το μυαλό; Μυαλό είναι και κάνει συνειρμούς.

Η «επιστροφή στην κανονικότητα» έχει πλούσιο τρίχωμα

Επειδή είναι μέγα λάθος να υποτιμούμε τα επικοινωνιακά τρικ, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας με το γατάκι εμπεριέχει μέγιστο συμβολισμό. Είναι υπεραπλούστευση να κατηγορηθεί η Ν.Δ. ότι αντάλλαξε τη Μακεδονία με γατοτροφή. Τα μηνύματα από το δημοσίευμα του «ΒΗΜΑτοδότη» είναι πολλαπλά και απευθύνονται κυρίως στη μεσαία τάξη.

Η μεσαία τάξη, που λέτε, ήθελε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντί, όμως, να τον πάρει στο... σπίτι της, τον έκανε πρωθυπουργό να τη σώσει από τους επάρατους Συριζομαδούρους. Και πάνω που οι μεσαιοταξίτες και οι μεσαιοταξίτισσες έβγαλαν τα κομπιουτεράκια και τα τεφτέρια κι άρχισαν να κάνουν λογαριασμό με τα λεγόμενα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ... Τσουπ! Να ένα γατάκι τριχωτό!

Τώρα που «επιστρέψαμε στην κανονικότητα» όλοι και όλες οφείλουν να πιστέψουν ότι η διαπραγμάτευση για τα πλεονάσματα διακόπηκε γιατί οι φιλόζωοι πρέπει πάνω απ' όλα να δείχνουν αξιόπιστοι (στους δανειστές). Όσο για τα 3,6 δισ. για το 2019 και το 2020 που η υπεύθυνη κυβέρνηση τα έκανε «ξουτ» από την οικονομία, αυτά, ας πούμε, τα έφαγε η γάτα.

Πρόκειται για την ίδια αχόρταγη γάτα που καταβρόχθισε και τις ελαφρύνσεις που είχε προγραμματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τις μειώσεις στο τέλος επιτηδεύματος, την προκαταβολή φόρου, τα τιμολόγια της ΔΕΗ...

Ο φιλόζωος πρωθυπουργός έκανε, όμως, τη μεσαία τάξη περήφανη, καθώς επέκτεινε φοροαπαλλαγές για να συμπεριλάβει και τους πλούσιους. Μετέτρεψε επίσης τη μείωση του ΕΝΦΙΑ σε οριζόντια, προκειμένου να ωφεληθούν οι μεγάλες ιδιοκτησίες. Με τον τρόπο αυτό, η μεσαία τάξη, που δεν είναι κανένα γατάκι, νιώθει πλέον αναβαθμισμένη, νιώθει πως η πολιτική ηγεσία την αντιμετωπίζει ως κεφάλαιο και γελάνε και τα μουστάκια της. Με τις οριζόντιες μειώσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων νιώθει κι ο... μπαρίστα στη γωνία σαν μέτοχος πολυενθικής. Όχι παίζουμε!
 

ΥΓ.: Με αυτή τη χνουδάτη πολιτική, όσο κι αν πασχίσουν τα επικοινωνιακά επιτελεία, όσο κι αν γουργουρίσουν τα γατάκια των μιντιαρχών, γρήγορα θα γίνει αντιληπτό πως είναι «μαύρα τα μαντάτα για τη Σερενάτα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL