Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Συζητάνε εκλογικό νόμο...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συζητάνε εκλογικό νόμο...

"Ζήτημα αρχής για το Κίνημα Αλλαγής" χαρακτήρισε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης τη "μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση στο θέμα του εκλογικού νόμου"...

Σχολιάζοντας μάλιστα στο ραδιόφωνο του "Πρώτου Θέματος" τις πληροφορίες τις οποίες δημοσίευσε η εφημερίδα για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο (πλαφόν 4% - 5%, "προοδευτικό μπόνους με βάση το ποσοστό του πρώτου κόμματος", ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. φρόντισε να διαμηνύσει ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν βάση συζήτησης.

"Ωστόσο αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις" πρόσθεσε σπεύδοντας απλώς να ξαναδιαμηνύσει στη Ν.Δ., όσον αφορά "την παραφιλολογία περί αθροίσματος 180 βουλευτών Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ., για να αλλάξει πρώτα το επίμαχο άρθρο του συντάγματος για τον εκλογικό νόμο" ότι το κόμμα "απαντά ξεκάθαρα": "Πρώτα ο εκλογικός νόμος, που τον περιμένουμε να διατυπωθεί επίσημα και με σαφήνεια από την κυβέρνηση, και μετά όποια συζήτηση για τον τρόπο εφαρμογής του".

Όσον αφορά την πρόταση του ΚΙΝ.ΑΛΛ., που ο Π. Χρηστίδης είχε διαμηνύσει μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "θα την υπερασπιστούμε και τώρα", ο κ. Χριστοδουλάκης θύμισε πως προβλέπει ότι "το πρώτο κόμμα με 25% παίρνει 20 έδρες μπόνους και αναλογικά για κάθε μία μονάδα παίρνει μία επιπλέον έδρα μέχρι το 40% με μέγιστο τις 35 έδρες ως μπόνους".

Εν ολίγοις, συζητάνε τις αλλαγές κατάργησης της απλής αναλογικής...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL