Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Η "σκόνη" της μετεμφυλιακής Χωροφυλακής του κ. Μπαλάσκα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η "σκόνη" της μετεμφυλιακής Χωροφυλακής του κ. Μπαλάσκα

"Ποιητική άδεια", με έμπνευση από το γερμανικό NSDAP, ή "υπερβάλλων ζήλος" να δώσει τα διαπιστευτήριά του στην κυβέρνηση της Ν.Δ., που και σαν αντιπολίτευση δεν είχε διστάσει να κλείσει το μάτι σε ξενοφοβικές κορώνες ή σε μετεμφυλιακού τύπου δηλώσεις, λέτε να υποστηρίξει στην ΕΔΕ του ότι ήταν οι χθεσινές του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Σταύρος Μπαλάσκας;

Ο ειδικός αυτός "Εξαρχειολόγος" και συχνότατος καλεσμένος του ΣΚΑΪ, χθες, με αφορμή τις εκκενώσεις των καταλήψεων, χάρισε ρίγη συγκίνησης σε κάθε επιβιώσαντα χωροφύλακα του Εμφυλίου παρομοιάζοντας τους κατά τα άλλα "κακομοίρηδες" μετανάστες με "σκόνη" και "πραγματικά σκουπίδια" τους "σκληρούς ποινικούς, τους ακροαριστερούς, τους ιδιαίτερους".

«Ένα δάκτυλο εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα, η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά - σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια, προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας» είπε και στην προσπάθεια της δημοσιογράφου να τον γλιτώσει από το ατόπημα, ο συνδικαλιστής αστυνομικός διευκρίνισε: "Βεβαίως, δεν εννοούμε τους ανθρώπους που αποτελούν μια σκόνη που μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα αλλά δεν έχει καίριο χαρακτήρα για τα Εξάρχεια, εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις, τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι. Όταν θα αρχίσουμε να μπαίνουμε και εκεί, τότε θα έχει δημοσιογραφικό ψωμί που θα μπορέσουμε να το συζητήσουμε και εδώ».

Η ανατριχιαστική δήλωση -η οποία ευθέως παραπέμπει στη ναζιστική προπαγάνδα που υποβίβαζε τους "μη Άριους" σε υπανθρώπους-, του αντιπροέδρου Θεμάτων Μελετών - Επιμόρφωσης Αστυνομικών και Ειδικού Γραμματέα της ΠΟΑΣΥ Στ. Μπαλάσκα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, σε σημείο που χθες το απόγευμα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μ. Καραμαλάκη, ενώ διαβιβάστηκαν οι δηλώσεις στην Εισαγγελία Αθηνών για να εξεταστεί αν προκύπτει και κάποιο αδίκημα.

Και το πρόβλημα ξέρετε ποιο είναι; Ότι ανάλογες δηλώσεις είναι κανόνας τα τελευταία χρόνια για τους συνδικαλιστές της ΠΟΑΣΥ, οι οποίο φαίνεται πια να μην διστάζουν να αποκαλύψουν δημόσια τη χωροφυλακίστικη κατάταξη και αξιολόγηση που κάνουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Οι "κακόμοιροι", τα "σκουπίδια", οι "ιδιαίτεροι" που με ένα ok μπορούμε να τους εξαφανίσουμε, ενώ πια τα Εξάρχεια αποτελούν ένα σύμβολο στο φαντασιακό των υπερασπιστών του "Νόμου και της Τάξης".

Ο ίδιος δε, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, απειλούσε από το "Πρώτο Θέμα" ότι «Αν πάρουμε πολιτική εντολή για τα Εξάρχεια, θα πάθετε την πλάκα σας», ενώ τον περασμένο Απρίλιο, από τον ΣΚΑΪ πάλι, αναφερόταν στα Εξάρχεια ως "κατακτημένα ελληνικά εδάφη εντός της ελληνικής επικράτειας".

Οι δηλώσεις αυτές πάντως μόνο δημοκρατικό ιδεώδες δεν αποπνέουν και ούτε φαίνεται εντέλει να έχουν κάποια σχέση και με την πραγματική αποστολή της αστυνομίας να καταστέλλει το έγκλημα.

ΥΓ.: Αλήθεια, πού κατέταξαν οι αστυνομικοί, πριν ένα χρόνο, τον Ζακ Κωστόπουλο;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL