Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Τ. Θεοδωρικάκος: Εντός του 2019 το νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τ. Θεοδωρικάκος: Εντός του 2019 το νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων

"Το  δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων σε όλη τη γη είναι πρώτα απ’ όλους δικό τους δικαίωμα. Συζητάμε μαζί τους τη βέλτιστη λύση. Όπως και να διασφαλίσουμε το αυτονόητο, ότι τα παιδιά των Ελλήνων είναι Έλληνες πολίτες όπου κι αν γεννιούνται" υποστήριξε στην Real News .

Συνέχισε με τις απαραίτητες εθνοπατριωτικές κορώνες χωρίς ωστόσο να δώσει καμία πληροφορία επί της ουσίας για το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής», τα δύο «κλειδιά» της κυβερνητικής πρότασης που διαμορφώνει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος θα είναι η δυνατότητα της λεγόμενης επιστολικής ψήφου και η «ισότητα» της ψήφου των αποδήμων με εκείνη των Ελλήνων του εσωτερικού. Επί της ουσίας, η πρόταση για ισότητα της ψήφου οδηγεί στη δυνατότητα των Ελλήνων του εξωτερικού που έχουν την ιθαγένεια και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν κανονικά και η ψήφος τους να προσμετρείται στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων έχει στοιχειοθετήσει και παραδώσει στον κ. Θεοδωρικάκο πόρισμα για το θέμα αυτό.

"Η βάση της συζήτησης είχε αφετηρία από το γεγονός ότι το άρθρο 54 του συντάγματος είχε συμπεριληφθεί στις αναθεωρητέες διατάξεις με προσθήκη προς την κατεύθυνση της δυνατότητας ορισμού από ενιαίο ψηφοδέλτιο έως πέντε (5) βουλευτών απόδημου ελληνισμού. Οπότε μένει να φανεί τι θα επιλεχθεί από τη νυν κυβέρνηση" σημείωνε η ΑΥΓΗ στο σχετικό ρεπορτάζ που μπορείτε να διαβάσετε εδώ: Η ψήφος των αποδήμων και η περίεργη σιωπή της Ν.Δ.

Διαβάστε επίσης:

Βιάζεται η Ν.Δ. για κατάργηση της απλής αναλογικής και ψήφο αποδήμων

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής», τα δύο «κλειδιά» της κυβερνητικής πρότασης που διαμορφώνει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος θα είναι η δυνατότητα της λεγόμενης επιστολικής ψήφου και η «ισότητα» της ψήφου των αποδήμων με εκείνη των Ελλήνων του εσωτερικού. Επί της ουσίας, η πρόταση για ισότητα της ψήφου οδηγεί στη δυνατότητα των Ελλήνων του εξωτερικού που έχουν την ιθαγένεια και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν κανονικά και η ψήφος τους να προσμετρείται στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα. Πηγή: Protagon.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL