Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Μέσα σε ένα σαρανταοκτάωρο και με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση έφαγε τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, τον οποίο θέλει να ιδιωτικοποιήσει, με πρόσχημα τον Πόρο.

"Παραίτησε" άνευ προσχήματος και από τηλεφώνου τον πρύτανη και τη διοίκηση του Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ). Ταυτόχρονα, το επιτελικό κράτος εμπλουτίστηκε με τη θέση του ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού επί ζητημάτων Λατινικής Αμερικής, στην οποία τοποθετήθηκε ο απηνής διώκτης του Μαδούρο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης, ενώ στο Μαξίμου θα προσφέρει τις υπηρεσίες της και η κ. Μαρία Χούκλη, που προστίθεται σε μια πλειάδα δημοσιογράφων, εγνωσμένης αξίας, που ήδη υπηρετούν παρά τω πρωθυπουργώ.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση πρόφτασε να κόψει στο μισό τη φορολογία των μεγάλων αθλητικών συμβολαίων, άνω των 100.000 ευρώ, όπως ζητούσαν οι ιδιοκτήτες των ομάδων, ενώ μεθοδεύει και την επιβολή ανώτατου ποσού φόρου 100.000 ευρώ για χρήματα που επιστρέφουν από το εξωτερικό, ανεξαρτήτως ποσού.

Βρήκε επίσης χρόνο να γράψει στα παλιά της παπούτσια τη νομιμότητα στην επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Άλλωστε, όταν κάτι είναι πολύ χοντρό για να περάσει ασχολίαστο, υπάρχουν πολλοί και καλοί δημοσιογράφοι στο Μαξίμου για να το φροντίσουν.

Το κοντέρ όμως γράφει και όσο και να μην αρέσει στον πρωθυπουργό, η πολιτική δεν είναι μόνον επικοινωνία, είναι και πράξεις. Και οι πράξεις έχουν συνέπειες που διαρκούν περισσότερο από την επικοινωνιακή διαχείρισή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL