Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Θα καταδεχτεί να απαντήσει ο κ. Κικίλιας;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Θα καταδεχτεί να απαντήσει ο κ. Κικίλιας;

 

Έχουν περάσει τρεις ημέρες από την πομπώδη δήλωση του υπουργού Υγείας πως «δεν θα πληρώνουν πλέον οι Έλληνες φορολογούμενοι τις υπηρεσίες που το ΕΣΥ παρέχει σε αλλοδαπούς ασφαλισμένους», διαμηνύοντας ότι «ούτε ένα ευρώ των Ελλήνων φορολογουμένων δεν θα πηγαίνει χαμένο», και, παρά τη σφοδρή κριτική που έκτοτε δέχθηκε, ο κ. Κικίλιας δεν καταδέχτηκε να εξηγήσει τι ακριβώς ήθελε να πετύχει με την προβληματική εγκύκλιο που έστειλε στους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Τι κι αν τον είπαν ανίδεο; Τι κι αν του καταλόγισαν ρατσιστικά κίνητρα; Δεν ίδρωσε το αυτί του κ. Κικίλια. Τι κι αν τον πήραν στο ψιλό ακόμα και εφημερίδες που φανατικά στηρίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη; Δεν καταδέχτηκε να εξηγήσει σε τι ακριβώς αποσκοπούσε μια εγκύκλιος, αφού, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, για τους πολίτες της Ε.Ε. που νοσηλεύονται σε ελληνικά νοσοκομεία δεν "πληρώνει" κανένας Έλληνας φορολογούμενος καθώς υπάρχει το κοινοτικό ασφαλιστικό δίκαιο και για τους πρόσφυγες υπάρχουν ειδικά κονδύλια της Ε.Ε. και της Ύπατης Αρμοστείας.

«Αν στόχος της εγκυκλίου είναι να εισπράττονται χρήματα από ασθενείς που αδυνατούν να καταβάλουν το κόστος και με αυτό τον τρόπο να αποτρέπονται από τη χρήση υπηρεσιών του ΕΣΥ, τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα πρόσβασης στην αναγκαία φροντίδα, κάτι που αντίκειται στις κατευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας», επεσήμανε στον κ. Κικίλια ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός χωρίς να λάβει την παραμικρή απάντηση από το υπουργείο Υγείας.

«Γιατρός αποκλείεται να πει ότι θα περιθάλπει μόνο Έλληνες, τα επικοινωνιακά κόλπα Κικίλια και της κυβέρνησης Μητσοτάκη με χρυσαυγίτικα συνθήματα είναι επικίνδυνα για τη δημόσια Υγεία, το κόστος άμεσης περίθαλψης ενός μεταδοτικού νοσήματος δεν συγκρίνεται με την αντιμετώπιση μιας επιδημίας», εγκαλεί τον υπουργό Υγείας το μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Δημήτρης Βαρνάβας για να εισπράξει και αυτός τη σιωπή του κ. Κικίλια.

«Να διευκρινίσει ο υπουργός πως ο θόρυβος που δημιουργήθηκε οφείλεται σε παρανόηση» φτάνουν να προτρέπουν τον Βασίλη Κικίλια μέχρι και τα άκρως φιλοκυβερνητικά "Νέα" αλλά εις μάτην περιμένουν αντίδραση από τον υπουργό που με τη δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη μόνο για Έλληνες ήρθε να μας θυμίσει κάτι αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες που είδαμε και πάθαμε να ξεμπερδέψουμε, τουλάχιστον κοινοβουλευτικά, μαζί τους.

Και επειδή η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός, καλό είναι να μας κάνει τη χάρη ο υπουργός και να ξεκαθαρίσει τη θέση του αντί να βάζει την ΠΟΕΔΗΝ να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL