Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C18.7°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.2°C14.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C16.6°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.4°C18.2°C
1 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
12 °C
12.0°C12.0°C
2 BF 70%
Ιρανικός... πονοκέφαλος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιρανικός... πονοκέφαλος

η οποία ελπίζει το Grace 1, που μετονομάστηκε σε Adrian Darya 1, να μην ζητήσει να πιάσει στο λιμάνι της Καλαμάτας ή σε άλλο ελληνικό λιμάνι.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι το τάνκερ έχει σχέσεις με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν και προειδοποιούν πως οποιαδήποτε βοήθεια προς αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παροχή «υλικής υποστήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση». Μάλιστα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο τόνισε πως ευελπιστεί ότι το δεξαμενόπλοιο θα συλληφθεί ξανά, ώστε να μην τροφοδοτήσει την «εκστρατεία του τρόμου» που η Ουάσιγκτον κατηγορεί την Τεχεράνη ότι διεξάγει. Η απάντηση της Τεχεράνης ήταν να προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι τυχόν σύλληψη του πλοίου θα είναι «λάθος», το οποίο θα μπορούσε να έχει «σοβαρές συνέπειες».

Για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι το Adrian Darya 1 πλέει προς την Καλαμάτα, ούτε έχει δημοσιοποιηθεί ποιος είναι ο αγοραστής του φορτίου του. Πάντως, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε πως η Ελλάδα δεν έχει λάβει επίσημο αίτημα κατάπλου του ιρανικού πετρελαιοφόρου, ενώ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά το ζήτημα και βρίσκεται σε επικοινωνία διά της διπλωματικής οδού με την αμερικανική πλευρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL