Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Σεβασμό των δικαιωμάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεβασμό των δικαιωμάτων

Τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη υποδέχτηκε χθες ο Προκόπης Παυλόπουλος και, θυμίζοντάς του ότι ήταν πολιτικός του προϊστάμενος το 2008, έσπευσε να του πει με νόημα: "Γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι για μένα να αναπολώ τις ημέρες εκείνες του υπουργείου"...

Ευχόμενος μάλιστα "καλή επιτυχία" στον νέο αρχηγό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως "η διασφάλιση της δημόσιας τάξης, ιδίως εδώ στο Λεκανοπέδιο και στην πρωτεύουσα, είναι ένα πολύ σημαντικό αγαθό, είναι καίριο μέρος του δημόσιου συμφέροντος", για να σπεύσει όμως να υποδείξει:

"Είναι κάτι όμως που πρέπει να συνδυάζεται στο ακέραιο με τη δημοκρατική αρχή, που σημαίνει και τον πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Αλλά και οι πολίτες πρέπει όλοι να γνωρίζουμε -συμπεριλαμβανομένου του ομιλούντος- ότι η άσκηση των δικαιωμάτων εμπεριέχει και ένα μέρος χρέους. Κάθε δικαίωμα έχει και την κοινωνική πλευρά του, διότι είναι μεικτό. Δηλαδή εμπεριέχει και το χρέος να το ασκούμε με τρόπο που δεν αντιβαίνει στο κοινό καλό, στο δημόσιο συμφέρον, στο κοινωνικό σύνολο".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL