Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
Έξι λόγοι που το ΑΖΟΡΕΣ δεν "έδεσε" στη Σαμοθράκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έξι λόγοι που το ΑΖΟΡΕΣ δεν "έδεσε" στη Σαμοθράκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αδυναμία του ΑΖΟΡΕΣ να “πιάσει” στον λιμένα της Καμαριώτισσας (Σαμοθράκη) οφείλεται σε μια σειρά λόγων.

1. Το μεγάλο μήκος του πλοίου (114,5 μ.).

2. Το πλήρωμα του πλοίου που συγκεντρώθηκε κυριολεκτικά; την τελευταία στιγμή.

3. Το μεγάλο ποσοστό του πληρώματος δεν γνώριζε από πλοία με παρόμοια χαρακτηριστικά.

4. Η άγνοια του καπετάνιου για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και βάθη του λιμένα Καμαριώτισσας, μολονότι εδόθησαν από τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανχδρούπολης τόσο στον πράκτορα όσο και στο Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης για να παραδοθούν στον καπετάνιο.

5. Η μη πραγματοποίηση δοκιμαστικού ελλιμενισμού στον λιμένα Καμαριώτισας κατά τη διάρκεια της μέρας, όταν το πλοίο πήγαινε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

6. Η πίεση για να κάνει δρομολόγιο από Αλεξανδρούπολη προς Καμαριώτισα (αναχώρηση στις 10 το βράδυ) και να προσπαθήσει να «δέσει» τα μεσάνυχτα με άνεμο άνω των 6 μποφόρ, συνθήκες που δυσχεραίνουν κάθε σκάφος να ελλιμενιστεί στον λιμένα της Καμαριώτισσας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι “η διάμετρος του κύκλου ελιγμού πλοίου στο λιμάνι της Καμαριώτισσας είναι σταθερή και γνωστή και καθορίζεται κυρίως από τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του λιμανιού. Επομένως, ήταν εκ των προτέρων βέβαιο ότι δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί από το πλοίο ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ, το οποίο είχε μήκος 115 μέτρα”.

“Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι τα πλοία που τελικά κλήθηκαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα μετά το φιάσκο της κυβέρνησης είχαν μικρότερο μήκος (ΑΝΑΞ 100μ., Άνδρος Τζετ 61 μ.). Επίσης, το πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ που έχει ναυπηγηθεί για αυτή τη γραμμή έχει μήκος 85 μέτρα” προσθέτει και υπενθυμίζει πως “όταν παρουσιάστηκε αντίστοιχο πρόβλημα στο πρόσφατο παρελθόν, το υπουργείο Ναυτιλίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε για την κάλυψη των αναγκών το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Νήσος Γαύδος, καθώς και το οχηματαγωγό ΑΝΑΞ και στη συνέχεια η γραμμή εξυπηρετήθηκε από το πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ με μήκος 75 μέτρα”.

“Αν το υπουργείο δεν διερεύνησε την ικανότητα του πλοίου να ελλιμενιστεί, τότε είναι προφανής προχειρότητα και ανικανότητα διαχείρισης. Αν γνώριζαν ότι δεν μπορεί να ελλιμενιστεί και παρ’ όλα αυτά επέλεξαν επικοινωνιακά να το στείλουν, τότε μιλάμε για καταστροφική εξαπάτηση των κατοίκων και των επισκεπτών” καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL