Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νίκος Κοτζιάς: Τοποθέτηση πινακίδας στο άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου στα Σκόπια ότι είναι Έλληνας ήρωας (φωτογραφίες)

Πολύγλωσσες πινακίδες τοποθέτησε η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας στη βάση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια που αναγράφεται "ότι ο Μ.Αλέξανδρος είναι Έλληνας ήρωας που ανήκει στην ιστορία των αρχαίων Ελλήνων". Πινακίδες επίσης τοποθετήθηκαν στα μνημεία του Φιλίππου Β και της Ολυμπιάδος

"Σήμερα μπήκε στα Σκόπια κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου η πινακίδα που λέει ότι ο Μ.Αλέξανδρος είναι Έλληνας ήρωας που ανήκει στην ιστορία των αρχαίων Ελλήνων" αναφέρει σε δημοσίευση του στο twitter ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

"Πρόκειται για άλλη μια πράξη φιλίας των λαών και χτυπήματος του αλυτρωτισμού. Απάντηση σε όσους με έβρισαν" σημειώνει ο Νίκος Κοτζιάς

Ο Τέρενς Κουίκ επίσης σημείωνει σε δική του ανάρτηση ότι "Στην βάση του Αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια η κυβέρνηση Ζάεφ, όπως προβλέπεται από την Συμφωνία των Πρεσπών,έθεσε πολύγλωσση πινακίδα που ξεκαθαρίζει ότι ο Έλληνας στρατηλάτης ανήκει μόνο στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό.

πηγή φωτογραφιών: https://meta.mk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αργότερα, δεν μας πειράζει...

Ύστερα από όλη αυτή τη φασαρία με το μετρό Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε και μία έρευνα που δείχνει ότι το 51% των κατοίκων της πόλης είναι υπέρ της απόσπασης των αρχαίων και μόλις το 38% είναι υπέρ της παραμονής τους στον χώρο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο