Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νίκος Κοτζιάς: Τοποθέτηση πινακίδας στο άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου στα Σκόπια ότι είναι Έλληνας ήρωας (φωτογραφίες)

Πολύγλωσσες πινακίδες τοποθέτησε η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας στη βάση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια που αναγράφεται "ότι ο Μ.Αλέξανδρος είναι Έλληνας ήρωας που ανήκει στην ιστορία των αρχαίων Ελλήνων". Πινακίδες επίσης τοποθετήθηκαν στα μνημεία του Φιλίππου Β και της Ολυμπιάδος

"Σήμερα μπήκε στα Σκόπια κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου η πινακίδα που λέει ότι ο Μ.Αλέξανδρος είναι Έλληνας ήρωας που ανήκει στην ιστορία των αρχαίων Ελλήνων" αναφέρει σε δημοσίευση του στο twitter ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

"Πρόκειται για άλλη μια πράξη φιλίας των λαών και χτυπήματος του αλυτρωτισμού. Απάντηση σε όσους με έβρισαν" σημειώνει ο Νίκος Κοτζιάς

Ο Τέρενς Κουίκ επίσης σημείωνει σε δική του ανάρτηση ότι "Στην βάση του Αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια η κυβέρνηση Ζάεφ, όπως προβλέπεται από την Συμφωνία των Πρεσπών,έθεσε πολύγλωσση πινακίδα που ξεκαθαρίζει ότι ο Έλληνας στρατηλάτης ανήκει μόνο στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό.

πηγή φωτογραφιών: https://meta.mk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις