Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Η "κόλαση" και ο "παράδεισος"...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η "κόλαση" και ο "παράδεισος"...

Αν παρακολουθούσε κάποιος τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ ή διάβαζε ορισμένα ΜΜΕ για τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, Ελαφόνησος, Υμηττός, Μαραθώνας, Εύβοια, η αίσθηση που δινόταν ήταν ότι όλα ή σχεδόν όλα λειτούργησαν τέλεια.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση, άλλαξε ο σχεδιασμός, πρώτη φορά ραδιόφωνο και τηλεόραση ενημερώνουν προληπτικά, καθοριστική η παρουσία του αρμόδιου υπουργού με μεγάλη εμπειρία κυρίως σε ό,τι αφορά την πολιτική διαχείριση. "Κινητοποίηση - ρολόι με λογισμικά προσομοίωσης" και... μέσω αυτών έσβησε η φωτιά στον Υμηττό. Δύο πλάνα: ένα ρεαλισμού και ένα άλλο, ακραίο, εναλλακτικό... Και βεβαίως αντιμέτωποι με πολλές δυσκολίες. Από τις 15 Ιουλίου εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα 1.302 πυρκαγιές και στο τριήμερο (μέχρι προχθές) που πέρασε 183.

Μια εικόνα κάθε άλλο παρά ίδια ή αντίστοιχη με την αντιμετώπιση των ίδιων μέσων την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε παρόμοια φαινόμενα. "Ο αποτελεσματικότερος συντονισμός της Πολιτικής Προστασίας και των συναρμοδίων αρχών μετά την περσινή τραγωδία στο Μάτι έχει αποδειχθεί σωτήριος μέχρι σήμερα, δεδομένου ότι ο φετινός Αύγουστος είναι ο πλέον επικίνδυνος των τελευταίων επτά ετών... κ.λπ. κ.λπ." σημειώνουν εμφατικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Η αντιμετώπιση των πυρκαγιών δεν είναι, ούτε ποτέ ήταν, ούτε ποτέ θα είναι, εύκολη δουλειά. Είναι πολυσύνθετη και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Είναι λογικό... Και λογικά η ενημέρωση θα έπρεπε να έχει τους ίδιους κανόνες. Όχι όταν είναι οι δικοί μας επάνω "η κινητοποίηση είναι ρολόι" και όταν είναι οι άλλοι "ανύπαρκτη".

Η τραγωδία στο Μάτι ήταν ένα σοκ. Τεράστιο. Όπως ήταν όμως και απίστευτη η πολιτική επιχείρηση εκμετάλλευσης της τραγωδίας, η τυμβωρυχία που έγινε με στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά το Μάτι γίνανε ορισμένα πράγματα στην Πολιτική Προστασία και, φαίνεται, με κάποιο αποτέλεσμα.

Η "κινητοποίηση - ρολόι" δεν είναι έργο τριάντα ημερών, ούτε όλος αυτός ο μηχανισμός, τα στελέχη π.χ. της Πυροσβεστικής, ήταν "άχρηστοι" πριν έναν χρόνο και τώρα έγιναν "πρωτοπόροι". Απλώς ό,τι γινόταν στο ίδιο επίπεδο επί ΣΥΡΙΖΑ παρουσιαζόταν με εντελώς διαφορετική οπτική. Ήταν καταστροφή, ήταν ο μηχανισμός ανέτοιμος, ήταν άχρηστοι οι υπεύθυνοι, όλα μαύρα... Κοντολογίς τότε "κόλαση", ενώ τώρα "παράδεισος"...

Αυτή ήταν η "υπεύθυνη αντιπολίτευση" της Ν.Δ., των φιλικών της μέσων και του "στρατεύματος" στο Διαδίκτυο. Όλα μαύρα, αρκεί να "μαυριστεί" ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η σημερινή αντιπολίτευση, όπως το έδειξε από την πρόσφατη τραγωδία στη Χαλκιδική κινήθηκε και κινείται με διαφορετική λογική. Δεν ακολούθησε και από ό,τι δηλώνει δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον δρόμο της Ν.Δ. με την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Διαφορετικά αντιμετωπίζει την τεράστια οικολογική καταστροφή από τις τελευταίες πυρκαγιές.

Για όλους αυτούς που τώρα υμνούν την "εξαίρετη κινητοποίηση", τον "άψογο σχεδιασμό" και τον "άριστο μηχανισμό" της Ν.Δ., τι να πει κανείς; Εδώ έφτασαν να ισχυρίζονται ότι στον Υμηττό προχθές και στο Μάτι οι άνεμοι ήταν ίδιοι, 7-8 μποφόρ.

Πάντως πέρσι για το Μάτι έγραφαν για πάνω από 10 μποφόρ έως και 12 μποφόρ, ριπές ανέμου στο βουνό έως και 124 χιλιόμετρα την ώρα. Και για την Ανατολική Αττική και τα ορεινά της στις περισσότερες περιοχές καταγράφηκαν ρεκόρ οκταετίας...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL