Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βιάζεται η Ν.Δ. για κατάργηση της απλής αναλογικής και ψήφο αποδήμων

Μιλώντας για την ψήφο των αποδήμων ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος στην ΕΡΤ υποστήριξε ότι θα διευκολυνθεί η ψήφος των αποδήμων που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν συζητούν για μαζικές εγγραφές.

Προφανώς δεν θα ισχύσει η απλή αναλογική με βάση τη δέσμευση του πρωθυπουργού είπε τονίζοντας ότι «θα πάμε σε ένα σύστημα που θα είναι αναλογικό και θα εξασφαλίζει ότι η χώρα θα μπορεί να κυβερνηθεί».

Αναφέρθηκε στον προηγούμενο εκλογικό νόμο που εξασφαλίζει αυτές τις συνθήκες. Αν το μπόνους θα είναι 50, 40 ή 30 έδρες ή αν θα το παίρνει το πρώτο κόμμα ανεξαρτήτως ποσοστού είναι μια κουβέντα που θα γίνει άμεσα στην Βουλή είπε ο κ. Λιβάνιος κλείνοντας το μάτι στο ΠΑΣΟΚ από το οποίο προέρχεται και ο ίδιος, ότι απαιτούνται 200 ψήφοι για να εφαρμοστεί άμεσα αλλιώς θα εφαρμοστεί από τις μεθεπόμενες εκλογές.

Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο αναμένεται να κατατεθεί τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Λιβάνιος αιτιολόγησε την μεταφορά αρμοδιοτήτων από το δημοτικό συμβούλιο στον Δήμαρχο, με μια απλή αναφορά ότι δεν υπάρχουν δήμαρχοι με υπερεξουσίες και οι αρμοδιότητες αυτές δεν ήταν του δημοτικού συμβουλίου.

Κατ. Μπρ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια