Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C20.4°C
2 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.6°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.6°C18.8°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.4°C
0 BF 100%
Παύθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η Βασιλική Θάνου με υπογραφή Αδ. Γεωργιάδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παύθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η Βασιλική Θάνου με υπογραφή Αδ. Γεωργιάδη

Εκτός της κ. Θάνου, η οποία είχε εργαστεί αμισθί στο πρωθυπουργικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, απομακρύνονται η αντιπροέδρος Αννα Νάκου και οι εισηγητές - τακτικά μελη Ιωάννης Παύλοβιτς και Νικολάος Ζευγώλης.

"Αν δεν ήμουν στο Open θα είχα ήδη υπογράψει" είπε με έμφαση ο κ. Γεωργιάδης από το πάνελ του τηλεοπτικού σταθμού προσθέτοντας ότι θα υπογραψεί τη διαπιστωτική πράξη όχι μόνο για την κ. Θάνου αλλά και για τα άλλα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού μόλις φτάσει στο γραφείο του.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο αναφέρεται χαρακτηριστικά:

"Η ιδιότητα του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του μέλους (τακτικού ή αναπληρωματικού) της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι ασυμβίβαστη με την οποιαδήποτε μορφής κατοχή θέσης ή ανάθεση καθηκόντων ή απόσπαση ή άλλως απασχόληση στο γραφείο του πρωθυπουργού ή σε γραφείο της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού ή σε γραφείο μέλους της Κυβέρνησης ή σε πολιτικό γραφείο μέλους της Κυβέρνησης ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ή σε γραφείο Γενικού ή Ειδικού Γραμματέα Υπουργείου, για μια πενταετία μετά την λήξη της εν λόγω κατοχής θέσης ή της ανάθεσης ή της απόσπασης ή της απασχόλησης αντιστοίχως , συμπεριλαμβανομένων της απόσπασης υπαλλήλου ή της κατοχής θέσης μετακλητού υπαλλήλου, συμβούλου, συνεργάτη ή έμμισθου/άμισθου προϊστάμενου σε ένα από τα ως άνω γραφεία ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης".

Υπενθυμίζεται πάντως πως η ίδια έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί όπως επίσης ότι δε δύναται να απομακρυνθεί από τη θέση της. Ωστόσο, η δημοσίευση του ΦΕΚ και η αναδρομική ισχύς των ασυμβιβάστων που θέσπισε η κυβέρνηση οδηγούν τη Β. Θάνου εκτός Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν είπε όνομα αντικαταστάτη της Βασιλικής Θάνου το πρωί στο Open, αλλά διαβεβαίωσε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να φτιαχτεί "μια Επιτροπή Ανταγωνισμού πραγματική, όχι με πρώην κομματικά στελέχη της Ν.Δ. που θα βολευτούν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού". 

Εκτός του ότι η κ. Θάνου δεν υπήρξε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το πως αντιλαμβάνεται το κράτος η Ν.Δ. φαίνεται με τον καλύτερο τρόπο με τον διορισμό ως προέδρου της ΕΡΤ τον μέχρι πρότινος διευθυντή του γραφείου Τύπου του κ. Μητσοτάκη, Κων. Ζούλα.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γ. Δραγασάκης αναμένεται να θέσει το θέμα με επιστολή του στην Ευρωπαία Επίτροπο Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL