Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Στα ψιλά / Το κόμμα του Γεωργιάδη και του Βορίδη θα διώξει τον Λούλη; Ωραίο αστείο.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Το κόμμα του Γεωργιάδη και του Βορίδη θα διώξει τον Λούλη; Ωραίο αστείο.

Όσοι περιμένατε να στείλει σπίτι του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού μετά τις αποκαλύψεις της “Εφημερίδας των Συντακτών” για τα φιλοχουντικά αισθήματα του κ. Λούλη, μάλλον τα τελευταία χρόνια λείπατε στο εξωτερικό και ήσασταν εντελώς αποκομμένοι από τη μητέρα πατρίδα. Γιατί, αν ήσασταν εδώ, θα είχατε ήδη συνηθίσει στην ιδέα μιας Νέας Δημοκρατίας με αντιπρόεδρο τον Άδωνι Γεωργιάδη και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Μάκη Βορίδη και ουδόλως θα σας ξάφνιαζαν τα γραπτά του κ. Λούλη. Γιατί, αν ήσασταν εδώ τα τελευταία χρόνια, θα ξέρατε πως τα δύο αυτά κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν πει και έχουν υποστηρίξει πολύ χειρότερα από όσα ο νέος γ.γ. του υπ. Τουρισμού περιγράφει στο βιβλίο του και κανείς δεν έδειξε να συγκινείται με το χουντικό ή φιλοχουντικό τους παρελθόν.

Όσοι περιμένατε λοιπόν αποπομπές και διαγραφές με αφορμή τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για τον κ. Λούλη μάλλον δεν είστε από δω. Γιατί αλλιώς θα γνωρίζατε πως η πυγμή Μητσοτάκη εξαντλείται σε κάτι μικρομεσαία ανθυποστελέχη όταν αυτά ξεπερνούν τα όρια στο Facebook, αλλά με τους πατενταρισμένους ακροδεξιούς της κομματικής ελίτ ούτε γάτα ούτε ζημιά για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Στη θέση του θα μείνει ο κ. Λούλης και μην περιμένετε να απομακρυνθεί με «εντολή Μητσοτάκη», γιατί τέτοιου ύφους και αποφασιστικότητας εντολές αφορούν κάτι γραφικούς «Σκαλούμπακες» του Διαδικτύου και μέχρις εκεί, καθώς η ακροδεξιά συνιστώσα της Ν.Δ. ουδόλως κινδυνεύει από τον αρχηγό του κόμματος που έτσι κι αλλιώς έχει αγκαλιάσει εδώ και χρόνια τα «ορφανά του Καρατζαφέρη» με ό,τι αυτά κουβαλούν στις ιδεολογικές αποσκευές τους και όσα καταφέρνουν να επιβάλλουν στην πολιτική γραμμή του κόμματος που κάποτε «δεν συνομιλούσε με τα άκρα».

Μόνο που από εκείνη την εποχή πολλά άλλαξαν στη Ν.Δ. και σήμερα το κόμμα έφτασε στο σημείο περιπτώσεις όπως αυτές του κ. Λούλη να αποτελούν μια απλή επιβεβαίωση των όσων περιγράφει άρθρο της γαλλικής εφημερίδας “Le Monde” στο οποίο επισημαίνεται πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε την εξουσία ικανοποιώντας τις διάφορες δεξιές τάσεις: τους παραδοσιακούς συντηρητικούς, τους νεοφιλελεύθερους και τη δεξιά σκληρή και ξενοφοβική πτέρυγα. Η ελεγχόμενη αυτή ισορροπία είναι φανερή ήδη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας της νέας κυβέρνησης». Οπότε, μην περιμένετε να γίνει τίποτα με τον κ. Λούλη από τον «πολύ δεξιό Μητοτάκη» της “Le Monde”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL