Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Μ. Χρυσοχοΐδης: Από ασφάλεια υποφέρει η χώρα, όχι από καταπάτηση δικαιωμάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Χρυσοχοΐδης: Από ασφάλεια υποφέρει η χώρα, όχι από καταπάτηση δικαιωμάτων

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι ο σωφρονισμός κι η μετανάστευση έχουν ως κοινό τους χαρακτηριστικό την ασφάλεια, γι’ αυτό κι η αρμοδιότητές που συνδέονται με αυτές υπάχθηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης μάλιστα ισχυρίστηκε ότι ήδη κι η φύλαξη των συνόρων κι η φύλαξη των φυλακών αποτελούν κατά βάση υπόθεση της Αστυνομίας.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε ότι ήδη 500 αστυνομικοί επιπλέον έχουν διατεθεί στην ομάδα ΔΙΑΣ παρατηρώντας ότι «γειτονιά-γειτονιά θα ξεριζώσουμε τις εγκληματικές συμμορίες», ενώ παρόμοια ήταν κι η τοποθέτησή του για τις φυλακές υποστηρίζοντας ότι «οι φυλακές έχουν ξεφύγει τα τελευταία χρόνια».

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε την μετανάστευση «εθνικό θέμα», από την στιγμή που οι μεταναστευτικές ροές περνούν από την Τουρκία. Σε σχέση με την πίεση προς τις Ευρωπαϊκές χώρες για εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους για αναλογική κατανομή των προσφύγων, ο Μ. Χρυσοχοΐδης ισχυρίστηκε ότι η χώρα μας θα μπορέσει να πετύχει σε αυτήν την διεκδίκηση «εκτελώντας άρτια την δουλειά μας».

Εντός Αττικής η μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού

Τέλος, ο Μ. Χρυσοχοΐδης έδωσε περισσότερα στοιχεία για την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού εκτός αστικού ιστού. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι το υπουργείο του βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Εθν. Άμυνας για ανεύρεση χώρου για την μετεγκατάσταση των φυλακών, ο οποίος θα βρίσκεται εντός Αττικής και κοντά σε μεγάλο οδικό άξονα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL