Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Πυροτέχνημα" αποδείχθηκε η "βόμβα Κεραμέως" για τα μηχανογραφικά

Eurokinissi

«Πυροτέχνημα» αποδεικνύεται η «βόμβα» για την παράταση στην προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών που δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ελεγχθούν τα νέα τμήματα που αναμένεται να λειτουργήσουν από το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Ωστόσο, η λήξη της διήμερης παράτασης χωρίς να επέλθει καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά δελτία δείχνει ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν διστάζει να δημιουργήσει εντυπώσεις και να αναστατώσει εκατοντάδες χιλιάδες υποψηφίους και τις οικογένειές τους μόνο και μόνο για να καταλογίσει προχειρότητα στην προηγούμενη κυβέρνηση σχετικά με την αναδιαμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη και την έναρξη λειτουργίας των νέων τμημάτων.

Η αγωνία όμως των υποψηφίων δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Αντίθετα, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με μεγάλη ευθύνη και σοβαρότητα. Χωρίς να διαθέτει το παραμικρό στοιχείο για το καθεστώς των νέων τμημάτων, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι θα δοθεί παράταση για να «διαπιστώσουμε αν υπάρχουν οποιεσδήποτε αδυναμίες σχετικά με τη λειτουργία των νέων τμημάτων, είτε σε ανθρώπινο δυναμικό είτε σε υποδομές. Θα δοθεί, λοιπόν, μία παράταση» είπε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών - εξπρές στα μηχανογραφικά λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας και ενώ το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων είχε οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό.

Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πάντως ότι η κατάσταση στα νέα τμήματα δεν είναι εκείνη που επιδίωξε να παρουσιάσει η Ν.Δ. με πρόσχημα τις «αδυναμίες» που δήθεν έθεταν σε κίνδυνο την ομαλή έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, καθώς τα μηχανογραφικά θα παραμείνουν ως έχουν και οι υποψήφιοι μπορούν επιτέλους να ησυχάσουν αναμένοντας τις βάσεις στο τέλος Αυγούστου.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις