Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.6°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C19.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
25.8°C25.8°C
7 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C14.5°C
0 BF 100%
Στα ψιλά / Πώς κοιμόταν τότε ο επικίνδυνος γ.γ. του Υ.ΠΡΟ.ΠΟ;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Πώς κοιμόταν τότε ο επικίνδυνος γ.γ. του Υ.ΠΡΟ.ΠΟ;

Αναρωτιόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στις 31 Ιουλίου του 2017 πως κάποιοι άνθρωποι μπορούσαν και κοιμούνταν και μακάριοι ασκούσαν τα καθήκοντά τους αναφερόμενος σε αυτούς που, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, ευθύνονταν για την τραγωδία στο Μάτι. Αναρωτιόταν πέρυσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πώς μπορούσε να κοιμάται με τη συνείδησή του ήσυχη ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., τον οποίο κατονόμαζε ως έναν εκ των βασικών υπευθύνων της πολύνεκρης τραγωδίας πάνω στην οποία η Νέα Δημοκρατία επένδυσε πολιτικά και πρωτοστάτησε στην επιχείρηση κατασκευής ενόχων.

Μεταξύ των τότε «ενόχων» και ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας, για τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συγκεκριμένη συνέντευξη είχε επισημάνει πως πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα από τη θέση του κρίνοντάς τον επικίνδυνο να διαχειρισθεί στο μέλλον μια άλλη πυρκαγιά, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει τότε ο σημερινός πρωθυπουργός.

Είναι απορίας άξιο το πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέχασε τόσο γρήγορα και τόσο εύκολα τα όσα απαξιωτικά για τον Κ. Τσουβάλα είχε πριν έναν χρόνο δημοσίως πει.

Είναι απορίας άξιο το πώς ο τότε άχρηστος, ανίκανος και επικίνδυνος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., στον οποίο κανείς Έλληνας πολίτης δεν είχε, σύμφωνα με τον αρχηγό της Ν.Δ. εμπιστοσύνη να διαχειριστεί μια επόμενη φυσική καταστροφή, μεταμορφώθηκε αίφνης σε ένα άξιο πρόσωπο, ικανό να αναλάβει την ευαίσθητη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Είναι απορίας άξιο το τι ακριβώς μεσολάβησε από το καλοκαίρι του 2018 μέχρι σήμερα ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανταμείψει με ένα τόσο υψηλό αξίωμα τον άνθρωπο τις ικανότητες του οποίου ευθέως αμφισβητούσε υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων.

Είναι απορίας άξιο το πώς ο πρώην αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να μεταπείσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να του εμπιστευθεί τη γενική γραμματεία ενός υπουργείου.

Είναι απορίας άξιο το τι «γραμμάτια» τελικά εξοφλήθηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση προς τον κάποτε ανίκανο και επικίνδυνο κ. Τσουβάλα.

Εκτός και αν όλες αυτές οι απορίες είναι κενές περιεχομένου και το μόνο που μετρούσε το καλοκαίρι του 2018 για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το κόμμα του ήταν η δημιουργία εντυπώσεων και η πολιτική εκμετάλλευση των θανάτων, της καταστροφής, του πόνου και του θρήνου οπότε και μια κουβέντα παραπάνω να ειπώθηκε και για τους «δικούς μας» ανθρώπους... ψωμί κι αλάτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL