Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ποιος ήταν συνεργάτης του Φλώρου είπαμε;

Eurokinissi

Τόσες μέρες η Ν.Δ. είχε αποφύγει να έρθει σε αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιλογή που εντάσσεται, προφανώς, στη στρατηγική του ήπιου πολιτικού κλίματος την οποία ακολουθεί η Ν.Δ. μετά τον ανελέητο πόλεμο τοξικής λάσπης με τον οποίο έφτασε μέχρι τις ευρωεκλογές.

Είναι λοιπόν πολύ περίεργο που η Ν.Δ. θυμήθηκε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ χθες. Και το έκανε για να πει ότι η αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου είναι αποτέλεσμα του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και τον οποίο η νέα κυβέρνηση θα τροποποιήσει.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα δεν επηρεάζουν την υπόθεση Φλώρου. Θα μπορούσε να αποφυλακιστεί και με τον προηγούμενο. Και σε τελική ανάλυση, την τελευταία λέξη δεν την έχει ο Ποινικός Κώδικας, αλλά το δικαστήριο που αποφασίζει αναλόγως με την κάθε περίπτωση. Και το οποίο, εν προκειμένω, αποφάσισε, αντίθετα με την πρόταση του εισαγγελέα.

Δικαίως λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη Ν.Δ. για απόπειρα αποπροσανατολισμού, ενώ ταυτόχρονα υπενθύμισε και τη σχέση του Αρ. Φλώρου με τον ανιψιό και διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου του Κ. Μητσοτάκη Γρ. Δημητριάδη.

Θα περίμενε κανείς από τη Ν.Δ. να επανέλθει τόσο στο θέμα του Ποινικού Κώδικα όσο και στο θέμα του Γρ. Δημητριάδη. Δεν το έκανε. Άφησε τα ερωτήματα αναπάντητα και βυθίστηκε ξανά στο ήπιο πολιτικό της κλίμα.

Είναι λοιπόν ισχυρή η εντύπωση ότι μόνος λόγος που η Ν.Δ. επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Ποινικό Κώδικα ήταν για να διαγράψει εκ των προτέρων από τη συζήτηση το όνομα «Δημητριάδης». Κατάφερε το αντίθετο. Και τώρα κάνει πως δεν ακούει.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Είστε σίγουρα κυβέρνηση;

Δεν είναι μόνο η αξιοθρήνητη στάση της κυβέρνησης, που προσπαθεί να αλλάξει τον νόμο για να ικανοποιήσει και τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι η απόδραση του Λ. Αυγενάκη από τη Βουλή. Δεν είναι η εντυπωσιακή επιχειρηματολογία της Λ. Μενδώνη ότι η αλλαγή νόμου επιβάλλεται «για να μην διχαστεί η Ελλάδα».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις