Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.3°C
3 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
15 °C
12.6°C18.2°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.3°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.8°C19.7°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.9°C16.3°C
0 BF 100%
Εθνικιστικό κρεσέντο του υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης Θ. Καράογλου: Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εθνικιστικό κρεσέντο του υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης Θ. Καράογλου: Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική (Video)

«Το θέμα του ονόματος μας ενοχλεί πάρα πολύ» είπε ενώ αποκαλούσε απαξιωτικά ως «κρατίδιο» την γειτονική χώρα ενώ όταν έθιξαν το θέμα οι δημοσιογράφοι στο πάνελ εκείνος συνέχισε λέγοντας ότι θα τη λέει «κράτος των Σκοπίων». "Αποκαλώ τη χώρα όπως λέει η καρδιά μου και έτσι θα την αποκαλώ" επέμεινε.

Ο κ. Καράογλου υποστήριξε ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» και όταν επανέλαβαν την ερώτηση οι δημοσιογράφοι εκείνος επέμεινε: "Είναι δεδομένο αυτό και δεν το αμφισβητεί κανείς".

«Αυτή η άποψη αντίκειται σε ότι υποστηρίζει η ελληνική διπλωματία ανεξαρτήτως κυβέρνησης εδώ και 25 χρόνια» του είπαν οι δημοσιογράφοι για να διορθώσει ότι αναφέρεται στην ιστορική Μακεδονία και όχι τον γεωγραφικό της προσδιορισμό.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών κακώς κάκιστα, είναι μια διεθνής συμφωνία που δεν καταργείται μονομερώς. Αυτό που είπαμε ότι θα κάναμε και θα το κάνουμε είναι με αφορμή την διαδικασία και την επιθυμία του κρατιδίου των Σκοπίων να ενταχθεί στην Ε.Ε. να ασκήσουμε το δικαίωμα του βέτο να μπλοκάρουμε την όποια διαδικασία ένταξης του κρατιδίου στην Ε.Ε. αν δεν συζητήσει μαζί μας και δεν απαλύνουμε συγκεκριμένα σημεία της Συμφωνίας».

«Εμένα προσωπικά με πληγώνει πάρα πολύ και το θέμα του ονόματος. Είναι για μένα κάτι το οποίο έτσι με ξεπερνάει πραγματικά είναι πολύ δύσκολο για μένα. Υπάρχουν όμως και μια σειρά ζητημάτων που θα μπορούσε να αλλάξει, όπως το θέμα της εθνότητας. Δεν μπορεί εκεί που άλλοι πρωθυπουργοί δεν το δέχθηκαν οι εντελώς ανιστόρητοι Τσίπρας και Κοτζιάς το δέχθηκαν».

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL