Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χ. Γιαννούλης: Σε Μάνδρα και Μάτι έφταιγε μόνο η Δούρου, εγώ δεν θα πω ότι φταίει ο Τζιτζικώστας (Video)

Στην έλλειψη σοβαρότητας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής από μερίδα του πολιτικού κόσμου επέρριψε ευθύνες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης προσθέτοντας «φτάνει πια σε κάθε καταστροφή να γίνεται πολιτικό και μικροκομματικό παζάρι όπως συνήθιζε η Ν.Δ.».

«Όταν άρχισε η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή, όλοι γελούσαν, ή σαρκαστικά ή ειρωνικά γιατί εκεί ήταν το κομβικό σημείο. Επιλέχθηκε σε μεγάλες καταστροφές, το 2007 στην Ηλεία έφταιγε ο «στρατηγός άνεμος», Μάνδρα και Μάτι έφταιγε μόνο η κ. Δούρου και κανείς άλλος. Εγώ δεν θα πω τώρα ότι φταίει ο Τζιτζικώστας με τους 6 νεκρούς γιατί θα γινόμουν ίδιος με τη Ν.Δ.»

«Θα πω ότι φταίει το εξής: Δεν έχουμε πάρει στα σοβαρά ότι η κλιματική αλλαγή κληρονομεί ακραία καιρικά φαινόμενα ως καθημερινότητα. Χρειάζεται δασικούς χάρτες, αυτοδιοίκηση όχι οκνηρή και κάτω από τις οδηγίες κομματικών σκοπιμοτήτων αλλά να αναπτύξεις συστήματα έγκαιρης ειδοποίησης των πολιτών. Το κτηματολόγιο, αντιμετώπιση αυθαιρεσιών. Μία σειρά από πράγματα που πρέπει να γίνουν συνθετικά από όλους. Φτάνει πια σε κάθε καταστροφή είναι να γίνεται πολιτικό και μικροκομματικό παζάρι όπως συνήθιζε η Ν.Δ.»

Συντάκτης: avgi.gr

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο