Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Mυρίζει από μακριά πολιτική συναλλαγή» η ανάληψη καθηκόντων υφυπουργού του Δημήτρη Κρανή

Ο Δημήτριος Κράνης ήταν Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστών και Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, έως την 30η Ιουνίου 2019, πριν από 8 μέρες δηλαδή, οπότε και έληξε η θητεία του στο ανώτατο δικαστήριο και στο δικαστικό σώμα, σήμερα αναλαμβάνει υφυπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

"Πολιτική συναλλαγή" είχε χαρακτηρίσει στις 15 Ιουλίου 2017, ο Αδωνις Γεωργιάδης την ανάληψη καθηκόντων και μάλιστα αμισθί, της Βασιλικής Θάνου, το Νομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά την συνταξιοδότηση της από το δικαστικό Σώμα.

Βολές κατά της τοποθέτησης της Βασιλικής Θάνου στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα είχαν εξαπολύσει και οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ Άδωνις  Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης. "Πολιτική συναλλαγή" την είχε χαρακτηρίσει ο  Γεωργιάδης. «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι μόνο τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια», είχε πει ο Χατζηδάκης.

Να υποθέσουμε ότι και τώρα για τον Δημ. Κρανή θα έχουν και οι δύο αντιπρόεδροι της Ν.Δ. την ίδια άποψη... αλλιώς ενδέχεται να κατηγορηθούν για ασυνέπεια.

Συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ειδήσεις" είχε τονίσει ότι είναι μεν νόμιμο αλλά όχι ηθικό και ότι «μυρίζει από μακριά πολιτική συναλλαγή». Είχε μάλιστα απορρίψει κατηγορηματικά κάθε συσχετισμό της υπόθεσης αυτής, με άλλες ανάλογες όπως σημειώνει η κυβέρνηση αναφερόμενη στις περιπτώσεις των Αθανασίου και Πικραμένου.

Από την πλευρά του ο Κωστής Χατζηδάκης είχε επισημάνει ότι «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι μόνο τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια». «Δεν μπορεί η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, 10 μέρες μετά την συνταξιοδότηση της, να αναλαμβάνει το γραφείο της νομικής υπηρεσίας του πρωθυπουργού. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά», τόνισε.

Αν είναι σταθερός στις απόψεις του, ο κ. Χατζηδάκης θα πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνση του κ. Κρανή από το υπουργείο γιατί μέχρι πριν από 8 μέρες ήταν Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

«Η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται την έννοια της διακρίσεως των εξουσιών» κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση ο Άδωνις Γεωργιάδης. Σήμερα μάλλον έχει άλλη άποψη.

Σ.Μ.

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο