Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το ντιμπέιτ έγινε και έβγαλε νικητή

Της Κατερίνας Μπρέγιαννη Παρά το κρυφτούλι της Ν.Δ. και του αρχηγού της που πήδαγε από κανάλι σε κανάλι αρκεί να μην συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα, το ντιμπέιτ και έγινε και νικητή έβγαλε.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο κάστρο της Ν.Δ., τον ΣΚΑΪ όπου οι αστέρες του καναλιού επέβαλαν ερωτήσεις που αφορούσαν κυρίως τέσσερα χρόνια πριν και το Μάτι και κανένα ερώτημα για το μέλλον της χώρας.

Τέσσερα χρόνια πριν για κάποιους σταμάτησε ο χρόνος και κλήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας να απολογηθεί που νίκησε στις εκλογές, που ανέλαβε την εξουσία και δεν δείλιασε, που δεν έκανε πίσω στη διαπραγμάτευση, που δεν έβγαλε τη χώρα από το ευρώ και που, αν είναι δυνατόν, την έβγαλε από τα Μνημόνια.

Οι δημοσιογράφοι του καναλιού ξεπέρασαν τον εαυτό τους σε αγένεια, αλλά εκείνος αντεπιτέθηκε από το βάθρο του ανθρώπου που το δίκιο του τον πνίγει. Μέσα στο κανάλι που επί τέσσερα χρόνια ζούσε για την ήττα της κυβέρνησης ο Αλ. Τσίπρας νίκησε κατά κράτος.

Η τηλεθέαση απογειώθηκε, το τουίτερ πήρε φωτιά και ο Τσίπρας κέρδισε τις εντυπώσεις και μαζί μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους...

Από την άλλη ο αρχηγός - φάντασμα της Ν.Δ. περιέφερε τις αοριστολογίες του στα κανάλια της χώρας βαλλόμενος μέχρις εσχάτων με ερωτήσεις για το αν ο γιος του έκανε τατουάζ και ποιο αγαπημένο αντικείμενο θα πάρει μαζί του στο Μαξίμου.

Κανείς δεν βρέθηκε να τον ρωτήσει για την επικουρική ασφάλιση που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές, κανείς για τις συμφωνίες με τους κλινικάρχες, κανείς για τα εργασιακά, κανείς για το «μαξιλάρι» των 37 δισ., το τέταρτο Μνημόνιο που ονειρεύονται να φέρουν.

Και όπου τέθηκαν κάποιες ερωτήσεις ήταν για να «κλείσουν τα στόματα» όσων επέμεναν ότι η Ν.Δ. έχει πάρει όρκο σιωπής για το τι θα κάνει την επαύριο στα κρίσιμα ζητήματα της χώρας.

Η αντεπίθεση που επιφύλαξε ο Μητσοτάκης στον θρίαμβο του Τσίπρα στον ΣΚΑΪ ήταν μια θλιβερή προσπάθεια να πείσει ότι δέχεται και ερωτήσεις εκτός πλαισίου. Στήθηκε στον Alpha απέναντι σε δέκα για να πείσει ότι μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κείμενο και να απαντήσει κανονικά...

Οι δημοσιογράφοι έπραξαν το αυτονόητο κάνοντας τη δουλειά τους και τον ρώτησαν. Ίδρωνε ξεΐδρωνε, σκουπιζόταν, ξανασκουπιζόταν, «κρίση στομάχου» είπαν μετά... Αλλά για τα δημόσια νοσοκομεία και τους μάνατζερ απάντησε: «Πού είναι το πρόβλημα;».

Το αποτέλεσμα; Θρίαμβος η τηλεθέαση του Τσίπρα στον ΣΚΑΪ... πάτος ο Κυριάκος στον Alpha.

Ούτε η ΕΡΤ αρέσει στη Ν.Δ., πώς άλλωστε; Δημοσιογράφοι που έχουν το θράσος να ρωτάνε ό,τι θέλουν; Τελικά την τελευταία εβδομάδα αναγκάστηκαν να μιλήσουν.

Ακόμα και το “μαύρο” επικρότησε ο Βορίδης μέσα στην ΕΡΤ και κατήγγειλε την κατίσχυση των αριστερών ιδεών στους δημοσιογράφους και τον δημόσιο διάλογο θυμίζοντάς μας ότι το τσεκούρι της νιότης μπορεί να το άφησε και να φόρεσε το κοστούμι της πολιτικής, αλλά στα όνειρά του συνεχίζει να κυνηγά τα κεφάλια των αριστερών και τις ιδέες τους.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Το Άουσβιτς και η μνήμη

Πάντα να θυμόμαστε ότι το Άουσβιτς συμβολίζει το έσχατο σημείο της ανθρώπινης θηριωδίας. Όχι γιατί δεν έχουν υπάρξει άλλες θηριωδίες στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού. Αλλά γιατί οι ναζί επιστράτευσαν την τεχνολογία και έφτιαξαν βιομηχανίες εξόντωσης ανθρώπων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις