Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Πρωτοφανής πρόταση Μητσοτάκη / Πρωτοφανής πρόταση Μητσοτάκη: Ο σωφρονισμός στην Αστυνομία!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρωτοφανής πρόταση Μητσοτάκη / Πρωτοφανής πρόταση Μητσοτάκη: Ο σωφρονισμός στην Αστυνομία!

Άμεση κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και είσοδο της Αστυνομίας στα πανεπιστήμια για σύλληψη παραβατών εφόσον η Ν.Δ. σχηματίσει κυβέρνηση προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι αυτό το αίτημα «είναι ώριμο συνολικά στην κοινωνία».

Παράλληλα ο Κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι η αρμοδιότητα για τη σωφρονιστική πολιτική θα υπαχθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και όχι στο υπουργείο Δικαιοσύνης, προκαλώντας πρωτοφανή υπαναχώρηση σε σχέση με τις αρχές του κράτους δικαίου, αλλά και αμφιβολίες για το αν η σωφρονιστική πολιτική επί ημερών του θα είναι πράγματι σωφρονιστική.

«Τα πανεπιστήμιά μας έχουν γίνει κέντρα ανομίας, διακίνησης ναρκωτικών και μπαχαλάκηδων» ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης και έφερε και πάλι ως παράδειγμα... το παρεμπόριο έξω από την ΑΣΟΕΕ, όπου «έρχεται η αστυνομία, και δεν μπορεί να μπει μέσα για να συλλάβει τον παράνομο πωλητή. Με το νέο καθεστώς θα μπορεί να τον συλλάβει». Επίσης υποστήριξε ότι «υπάρχουν χώροι υπό κατάληψη στο Πολυτεχνείο που είναι εργαστήρια κατασκευής μολότοφ», ενώ... εκτίμησε ότι η επέμβαση της Αστυνομίας στα πανεπιστήμια «δεν θα χρειαστεί να γίνει πολλές φορές»!

Ο Κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε και πάλι για ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και γενικά της αστυνόμευσης στον δρόμο, ενώ προανήγγειλε επιβράβευση για διοικητές αστυνομικών τμημάτων που πηγαίνουν σε «δυσμενείς περιοχές», καθώς και για όσους αστυνομικούς «κάνουν τη δύσκολη δουλειά στον δρόμο». Υποστήριξε ότι με τις αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα «υπάρχει ο κίνδυνος καταδικασμένοι τρομοκράτες να βγουν κάνοντας χρήση της ευνοϊκής διάταξης για κατ’ οίκον κράτηση» και δεσμεύτηκε για αλλαγές σε αυτές τις διατάξεις.

Αν ήταν κακούργημα η "κουκούλα", δεν θα είχε γίνει η Marfin

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε από τη μεριά του την επαναφορά του «κουκουλονόμου» «όπως ήταν επί Καραμανλή» και την αντιμετώπιση ως κακούργημα της διάπραξης αδικημάτων φορώντας κουκούλα. Ο Άδ. Γεωργιάδης απέδωσε μάλιστα την πυρπόληση της Marfin και τους θανάτους των εργαζομένων σε αυτήν την επιλογή της κυβέρνησης Παπανδρέου. «Αν δεν είχε αλλάξει τον νόμο ο κ. Παπανδρέου δεν θα είχε γίνει η Marfin» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Στου Ζωγράφου η Αρχιτεκτονική

«Η αστυνομία θα μπει στα Εξάρχεια και θα κάνει τη δουλειά της» υποστήριξε επίσης ο Άδ. Γεωργιάδης προαναγγέλλοντας ακόμη ότι η Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου θα φύγει από το ιστορικό κτήριο της Πατησίων και θα πάει μαζί με τις άλλες σχολές στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, ενώ το ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου θα ενταχθεί σε ένα μεγάλο πάρκο.

«Από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης της Ν.Δ. οι Αθηναίοι και όλοι οι Έλληνες θα δουν μηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ να περιπολούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης, με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης» ισχυρίστηκε από τη μεριά του ο Βασίλης Κικίλιας.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL