Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Οι «εύκολες» και οι «δύσκολες» ερωτήσεις του ΣΚΑΪ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι «εύκολες» και οι «δύσκολες» ερωτήσεις του ΣΚΑΪ

Σε μια αρκετά επιθετική συνέντευξη, που κράτησε πάνω από δύο ώρες, δεν περίσσεψε ερώτηση για το ασφαλιστικό, για τα εργασιακά, για τη φορολογική πολιτική που θέλει να ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ -υποτίθεται ότι ψηφίζουμε για το πώς θέλουμε να μας κυβερνήσουν-, για τις τουρκικές προκλήσεις στη Μεσόγειο, για την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα. Ακόμη και το "Μακεδονικό" ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός που το έθεσε.

Ο Αλ. Τσίπρας δεν ρωτήθηκε για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεχομένως γιατί τότε η συζήτηση θα πήγαινε και στο πρόγραμμα της Ν.Δ. και θα γινόταν η προγραμματική σύγκριση. Αλλά η Ν.Δ. αυτά τα αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι. Κοτζάμ ντιμπέιτ ακυρώθηκε για να μην υπάρξει η σύγκριση ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ., θα επιτρέπανε να γίνει η σύγκριση από την πίσω πόρτα;

Η αλήθεια είναι πως ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι πήγαινε σε “εχθρικό έδαφος”. Πήγε όμως για να απαντήσει και στις “εχθρικές” ερωτήσεις. Δεν απέφυγε να κάνει αυστηρή κριτική στον σταθμό για έλλειψη αμεροληψίας. Αποδόμησε όλα τα fake news του ΣΚΑΪ. Είπε για το κότερο, για τον Πετσίτη, για το πρώτο εξάμηνο του 2015, για τον Βαρουφάκη, τον Καμμένο, τον Κοτζιά, το σαβουάρ βιβρ του Πολάκη.

Απάντησε για ό,τι τον ρώτησαν. Και προκάλεσε στιγμές αμηχανίας ή εκνευρισμού. Όχι μόνο όταν τους υπενθύμιζε ότι ο σταθμός δεν είναι αντικειμενικός, όπως έχει παραδεχθεί ο ιδιοκτήτης του όταν κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των ΜΜΕ.

Κάποια στιγμή η παρουσιάστρια, εκνευρισμένη, αναστέναξε όταν συζητούσαν για το δημοψήφισμα, ενώ λίγα λεπτά μετά μάλλον πρέπει να πέταξε το Mont Βlanc στο τραπέζι, την ώρα που η συζήτηση βρισκόταν στην τρομοκρατία. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι επιθετικοί προς τους πολιτικούς. Αλλά και να κρατούν την ψυχραιμία τους παίρνοντας αποστάσεις από τις καταστάσεις.

Τέλος νομίζουμε ότι στον ΣΚΑΪ έχασαν μία ευκαιρία. Είχαν μπροστά τους τον Αλ. Τσίπρα για δύο και πλέον ώρες και δεν τον ρώτησαν τα πραγματικά «δύσκολα»: “Είστε κανονικός άνθρωπος (sic); Κάνετε χαβαλέ; Κάνετε πλάκα;”. “Με τον Κ. Μητσοτάκη θα πηγαίνατε γήπεδο;”. “Θα συνεχίσετε το τρέξιμο;”. “Με τον Κ. Μητσοτάκη θα πηγαίνατε για τρέξιμο μαζί και να κουβεντιάσετε;". "Θα αλλάξετε τη διακόσμηση στο Μαξίμου;”.

Αυτές τις «δύσκολες» ερωτήσεις ο ΣΚΑΪ τις κρατάει για τον Κ. Μητσοτάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL