Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.4°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
21 °C
19.8°C22.7°C
2 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.4°C20.7°C
0 BF 72%
Το σχέδιο της ΝΔ για τις επικουρικές...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το σχέδιο της ΝΔ για τις επικουρικές...

Αλήθεια τώρα; Είναι έκδηλη η αναστάτωση που έχει προκληθεί στις τάξεις της ΝΔ μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις της Αυγής.Και είναι και κατανοητή, καθώς ο κ. Μητσοτάκης είχαν κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποφύγουν τον διάλογο για το ασφαλιστικό. Δεν ήθελαν ντιμπέιτ. Και δεν ήθελαν ούτε μονοι τους να μιλάνε.

Όπως είδαμε στην παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ, όπου ο Κ. Μητσοτάκης δεν αφιέρωσε στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που ετοιμάζει, ούτε μία κουβέντα. Τον πανικό τον βλέπουμε σήμερα σε δύο εφημερίδες που υποστηρίζουν την ΝΔ, τα Νεα και τον Ελεύθερο Τύπο.

«Εγγυημένες οι συντάξεις, όλο το σχέδιο της ΝΔ για τους συνταξιούχους!» κραυγάζουν τα ΝΕΑ. Μην κάνετε τον κόπο να διαβάσετε μέσα, δεν έχει τίποτα περισσότερο από το ρεπορτάζ της χθεσινής συνέντευξης του Κ. Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ. Αυτό είναι «όλο το σχέδιο». Είναι προφανής η αγωνία τους να εξαπατήσουν τον κόσμο.

Όσο για τον Ελεύθερο Τύπο, η αλήθεια είναι ότι προσπάθησε πιο φιλότιμα. Παρουσιάζει ως «σχέδιο της ΝΔ για τις επικουρικές», την προχθεσινή ανάρτηση του Στ. Πέτσα, διευθυντή του γραφείου του Κ. Μητσοτάκη, στο φέισμπουκ. Δεν χρειάζεται παιδιά, η Αυγή, την δημοσίευσε προχθές αυτούσια. Μπορούσατε απλώς να παραπέμψετε σε εμάς και να εξοικονομήσετε χώρο.

Σχέδιο της ΝΔ για τις επικουρικές, πάντως, αυτό δεν είναι. Και μην μπαίνετε στον κόπο να προβλέπετε συντάξεις με ακρίβεια δεκαδικών (258,50 από 248,28 που είναι σήμερα..) για να νομίζει ο κόσμος ότι αυτά τα έχει δουλέψει κάποιος.

Αν κάποιος σκοπεύει να κάνει σοβαρή συζήτηση για το ασφαλιστικό, ας απαντήσει τα 6 ερωτήματα που θέτει σήμερα η Αυγή. Τα αναμασήματα και τα πρωτοσέλιδα χωρίς περιεχόμενο, μόνο πανικό δείχνουν. Και στον κόσμο δεν αρέσει να τον κοροϊδεύεις. Ειδικά για τόσο σοβαρά πράγματα.

Άγγελος Τσέκερης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL