Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.8°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
10.7°C15.6°C
3 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.0°C16.0°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.0°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 62%
Ειρήνη Κλαμπατσέα* / Το πρώτο βήμα για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ειρήνη Κλαμπατσέα* / Το πρώτο βήμα για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο

"Η τεχνική έκθεση, στην οποία βασίστηκε η εισήγηση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου, εκπονήθηκε από τις υπηρεσίες και τα στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε το εργαλείο του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, δίδοντας σαφείς κατευθύνσεις για τον σχεδιασμό που θα επακολουθήσει και δεσμεύεται να διασφαλίσει τη βέλτιστη χωρική οργάνωση της περιοχής με περιβαλλοντική προστασία και μέριμνα για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών.

Προηγήθηκε η συλλογή πληθώρας δεδομένων, απαραίτητων για την πλήρη καταγραφή και αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και επομένως και του βασικού πλαισίου πρότασης ως προς τον χωρικό προορισμό και χαρακτήρα της περιοχής, τις χρήσεις γης και τους ανώτατους συντελεστές δόμησης. Αποτελεί το πρώτο και απαραίτητο βήμα ώστε να εκπονηθεί η μελέτη του ειδικού χωρικού σχεδίου με τις υποστηρικτικές της μελέτες".

* Η Ειρήνη Κλαμπατσέα είναι γενική γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, αναπληρώτρια καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL