Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
WWF Ελλάς προς κόμματα και υποψηφίους: / WWF Ελλάς προς κόμματα και υποψηφίους: Να δεσμευτούν για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

WWF Ελλάς προς κόμματα και υποψηφίους: / WWF Ελλάς προς κόμματα και υποψηφίους: Να δεσμευτούν για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

Δέκα ερωτήσεις με αιχμή την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης απευθύνει το WWF Ελλάς και καλεί όλους τους υποψήφιους και όλα τα κόμματα να απαντήσουν δεσμευόμενοι για το τι θα πράξουν.

Στη χθεσινή ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι "από σχεδόν όλα τα προγράμματα των κομμάτων απουσιάζουν φιλόδοξες πολιτικές, ικανές να αντιμετωπίσουν την κλιματική κατάρρευση". Ταυτόχρονα, αναφέρει πως "τα μηνύματα από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Έχουμε μόλις έντεκα χρόνια για να αναστρέψουμε την καταστροφική πορεία του πλανήτη μας και τον περιορισμό της υπερθέρμανσης στους +1,5 βαθμούς Κελσίου. Η επόμενη κοινοβουλευτική περίοδος θα είναι καθοριστική για τη δυνατότητα της Ελλάδας να ανταποκριθεί στον ιστορικό της ρόλο για αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος. Πρόκειται για μια διεκδίκηση πρωταγωνιστικού διεθνούς ρόλου στη μάχη κατά της κλιματικής κρίσης και θωράκιση απέναντι στις επιπτώσεις της".

Η οργάνωση θεωρεί ότι "η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται πιο ώριμη από ποτέ να στηρίξει φιλόδοξες πολιτικές πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Απουσιάζει όμως η απαραίτητη πολιτική βούληση που είναι απαραίτητο να διατυπωθεί πριν κριθεί το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου".

Παραθέτει δε πρόσφατη έρευνα κοινής γνώμης του ερευνητικού ινστιτούτου Pew Research Center βάσει της οποίας η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη ανάμεσα σε 28 χώρες όσον αφορά τη στάση της κοινής γνώμης απέναντι στο φαινόμενο της κλιματικής κρίσης, με το 90% των πολιτών να απαντούν πως η κλιματική κρίση αποτελεί τεράστια απειλή για τη χώρα, ξεπερνώντας ακόμα και χώρες με πολύ ευαισθητοποιημένους περιβαλλοντικά πολίτες, όπως η Γαλλία και η Σουηδία.

Το WWF Ελλάς ζητάει από τους υποψήφιους και τα κόμματα να δεσμευτούν, μεταξύ άλλων, ότι δεν θα υποστηρίξουν νομιμοποίηση αυθαιρέτων σε δάση και ακτές, πως θα στηρίξουν την ολοκλήρωση των Προεδρικών Διαταγμάτων και των σχεδίων διαχείρισης για το σύνολο των προστατευόμενων περιοχών της χώρας μέχρι το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου. Επίσης, ότι θα προωθήσουν κίνητρα και εργαλεία για την αύξηση των επενδύσεων και θέσεων εργασίας στους κλάδους της "κυκλικής οικονομίας" με αποκλεισμό της καύσης απορριμμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL