Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο η μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην Ελλάδα

Στοιχεία Eurostat για το 2018

Κατά 3,6% σε σχέση με το 2017, έναντι μέσου ρυθμού μείωσης στην Ε.Ε. 2,5%, μειώθηκαν οι εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) το 2018 στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Eurostat.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, "πρόκειται για την έβδομη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 28 κρατών - μελών, με την καλύτερη επίδοση να ανήκει στην Πορτογαλία (-9%) και τη χειρότερη στη Λετονία (+0,6%). Οι ρύποι CO2 που εκπέμπονται στην Ελλάδα αποτελούν το 2,1% του συνόλου που εκπέμπεται στην Ε.Ε., ενώ πάνω από τις μισές εκπομπές αφορούν τις τέσσερις μεγαλύτερες χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία)".

Το ΥΠΕΝ σχολιάζει ακόμη ότι "καθώς το 2018 η οικονομική δραστηριότητα και η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα αυξήθηκαν σε σχέση με το 2017, η μείωση των εκπομπών δεν μπορεί να αποδοθεί στις συνέπειες της πολυετούς κρίσης. Πρόκειται για ένα ενθαρρυντικό στοιχείο στη συνολικότερη προσπάθεια μείωσης των εκπομπών ρύπων που συνδέονται με το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την κλιματική αλλαγή".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο