Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Θεαματική μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεαματική μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας (Video)

Ικανοποιητικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας, με τους καταναλωτές να στρέφονται στις τσάντες πολλαπλής χρήσης.

Τα ενθαρρυντικά αυτά αποτελέσματα, επισήμανε σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Ελληνικού οργανισμού ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), Δημήτρης Πολιτόπουλος, σημειώνοντας πως η μη χρήση της πλαστικής σακούλας στα σούπερ μάρκετ άγγιξε το 80%, ενώ στο υπόλοιπο εμπόριο και στο χώρο της εστίασης άγγιξε το 60%.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ τονίζει πως, με τα έσοδα από το "τέλος" θα χρηματοδοτηθούν ενέργειες προώθησης και πριμοδότησης της επαναχρησιμοποιήσιμης σακούλας / τσάντας μεταφοράς και της βιοαποδομήσιμης και λιπασματοποιήσιμης πλαστικής σακούλας μεταφοράς.

Ο ΕΟΑΝ θέλοντας να συνεχίσει να ενισχύει την πράσινη πρωτοβουλία θα δώσει δωρεάν σακούλες πολλαπλής χρήσης σε δήμους που ανταποκρίθηκαν θετικά στο πιλοτικό πρόγραμμα της πράσινης αυτής δράσης. Οι σακούλες αυτές αναγράφουν "ανταποδίδουμε το περιβαλλοντικό τέλος", και θα μοιραστούν σε πολίτες του νησιωτικού δήμου Αλοννήσου, στην κοινοτική περιφέρεια Ναυπάκτου, στην περιφέρεια Αττικής, στην τμηματική διανομή του Δ. Χαλανδρίου και τέλος στο Δήμο Βόλβης.

Σύμφωνα με τον Δ. Πολιτόπουλο τα επίσημα νούμερα για τη περιβαλλοντική αυτή δράση θα δημοσιευθούν τον Μάρτιο του 2019.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εισπράξεις που αποδόθηκαν στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης μόνο για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς του 2018 από το τέλος που επιβλήθηκε στις πλαστικές σακούλες έφτασε τα 7,7 εκατ. ευρώ.

Σημαντική χρονιά το 2018 στην ΕΕ για τη μάχη κατά των πλαστικών…

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει την προσπάθεια να μπει τέλος στη ρύπανση των ωκεανών από τα πλαστικά. Στο τέλος του έτους η ΕΕ είχε καταλήξει σε συμφωνία για κατάργηση ορισμένων πλαστικών αντικειμένων μιας χρήσης μέχρι το 2021.

Συντάκτης: avgi.gr

https://www.youtube.com/embed/mjbxI4q16s8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL