Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Νέοι δασικοί χάρτες με τα καμένα της Αττικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέοι δασικοί χάρτες με τα καμένα της Αττικής

Την ερχόμενη Παρασκευή 18 Οκτωβρίου ξεκινούν νέες αναρτήσεις δασικών χαρτών σε πέντε περιοχές προκειμένου στη συνέχεια οι πολίτες να υποβάλουν αντιρρήσεις επί του περιεχομένου του χάρτη, ανάμεσά τους και περιοχές που κάηκαν τον Ιούλιο στην Αττική.

Πρόκειται για:

* Δέκα προκαποδιστριακούς δήμους της Ανατολικής Αττικής (Ραφήνας, Νέας Μάκρης, Πικερμίου, Ζωγράφου, Βύρωνος, Καισαριανής, Ν. Ιωνίας, Αμαρουσίου, Μελισσίων, Φιλοθέης).

* Τον Δήμο Μεγαρέων στη Δυτική Αττική, όπου πλέον ολοκληρώνονται οι αναρτήσεις.

* Το σύνολο της περιοχής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Δασών Δράμας εκτός των προκαποδιστριακών ΟΤΑ Δράμας, Καλαμπακίου, Κεφαλαρίου, Αγίου Αθανασίου, Καλαμώνος και Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι οποίοι έχουν ήδη αναρτηθεί. Εδώ κλείνει ο κύκλος των αναρτήσεων.

* Τις Κυκλάδες και του προκαποδιστριακούς ΟΤΑ Αδάμαντος (Μήλος), Ανάφης (Ανάφη), Άνω Μεράς (Μύκονος), Βόθωνος, Βουρβούλου, Έξω Γωνιάς, Ημεροβιγλίου, Θήρας, Θηρασίας, Καρτεράδου, Μεσαριάς, Οίας (Νήσου Θήρας), Σικίνου (Νήσος Σίκινος), Άνω Μεριάς Φολέγανδρου (Φολέγανδρος).

* Την Κοζάνη, όπου θα αναρτηθούν χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, "οι δασικοί χάρτες σε Ανατολική και Δυτική Αττική θα περιλαμβάνουν και την πράξη αναδάσωσης μετά τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου 2017, όπως είχε δεσμευτεί το ΥΠΕΝ. Η ενσωμάτωση στον δασικό χάρτη της περιοχής που κηρύχτηκε αναδασωτέα μετά την πυρκαγιά του Ιουλίου, πέρα από συνταγματική υποχρέωση, συμβάλλει στη διαφανή ενημέρωση των πολιτών και των φορέων της οικονομίας, αλλά και στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό των χρήσεων γης και στην εφαρμογή της δασικής νομοθεσίας. Πρόκειται για πρακτική που ακολουθήθηκε και πέρυσι στον Κάλαμο και στη Ζάκυνθο, όταν και το ΥΠΕΝ ενσωμάτωσε την κήρυξη των αναδασωτέων στην ανάρτηση των δασικών χαρτών".

Οι αποφάσεις κήρυξης ως αναδασωτέων των καμένων εκτάσεων του Ιουλίου έχουν ετοιμαστεί από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες και πριν από την Παρασκευή θα δημοσιευτούν σε ΦΕΚ, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL