Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
«Μελλοντικό Δάσος», ένας πολύχρωμος κήπος σκουπιδιών (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Μελλοντικό Δάσος», ένας πολύχρωμος κήπος σκουπιδιών (Video)

Τον περασμένο Απρίλιο, έγινε στην Πόλη του Μεξικό το ετήσιο Φεστιβάλ Λουλουδιών και Κήπων, και μία από τις εγκαταστάσεις αποφασίστηκε να παραμείνει στον Βοτανικό Κήπο Τσαπουτεπέκ και μετά το τέλος των εκδηλώσεων.

Είναι το "Μελλοντικό Δάσος", που ο καλλιτέχνης Τόμας Ντάμπο (Thomas Dambo) δημιούργησε από τρεις τόνους ανακυκλωμένου πλαστικού.

Το «Μελλοντικό Δάσος» είναι ένας πολύχρωμος κήπος σκουπιδιών, με λίμνη, σπήλαια, δέντρα, καταρράκτη και πολλά και διαφορετικά ζώα. Όλα από απορρίμματα που ο Τόμας Ντάμπο και η ομάδα του συνέλεξαν από τη χωματερή της πόλης Αραγόν.

Η ιδέα για αυτό το πρότζεκτ ήταν η ενθάρρυνση για ανακύκλωση, γι' αυτό ο Ντάμπο συνεργάστηκε με σχολεία και γηροκομεία με στόχο καμπάνιες ανακύκλωσης και συγκέντρωση υλικών. Στόχος ήταν, επίσης, η αλλαγή της αντίληψής μας για τα σκουπίδια: από το σιχαμερό μπορεί να γίνει κάτι σημαντικό (και όμορφο).

Ο καλλιτέχνης δούλεψε μαζί με τους σκουπιδιάρηδες της Αραγόν για να συγκεντρωθεί όσο περισσότερο πλαστικό ήταν δυνατόν μέσα σε οκτώ εβδομάδες.

Click the picture to go on a full 360 tour of The Future Forest.
Supports VR glasses.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL