Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θεσσαλονίκη: Ξεκινάει το GreenWave Festival της πόλης

Η οικολογική γιορτή, οργανώνεται από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και συμμετέχουν με περίπτερα δεκάδες οργανώσεις και δίκτυα, ενώ διοργανώνονται εκδηλώσεις, δωρεάν συναυλίες, προβολές, εργαστήρια, δρώμενα, εκθέσεις, eco-bazaar, vegan κουζίνα, repair καφέ κ.α

"Ο πλανήτης δεν είναι μίας χρήσης" είναι το σύνθημα του φετινού 8ου GreenWave Festival, που ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται στις 15 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Πάρκο της ΧΑΝΘ.

Η εναλλακτική αυτή, οικολογική γιορτή, οργανώνεται από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και συμμετέχουν με περίπτερα δεκάδες οργανώσεις και δίκτυα, ενώ διοργανώνονται εκδηλώσεις, δωρεάν συναυλίες, προβολές, εργαστήρια, δρώμενα, εκθέσεις, eco-bazaar, vegan κουζίνα, repair καφέ, όπου οι πολίτες μπορούν να φέρνουν για επιδιόρθωση ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ποδήλατα κ.α.

Το φεστιβάλ ξεκινάει σήμερα το απόγευμα με συζήτηση με θέμα "Απόβλητα: Το ευρωπαϊκό - εθνικό πλαίσιο και ο ρόλος των πολιτών" και εισηγήσεις των δημάρχων Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη, του προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης Δημήτρη Πολιτόπουλου, της Αντιγόνης Δαλαμάγκα από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και του τέως ευρωβουλευτή Νίκου Χρυσόγελου.

Αύριο διοργανώνεται εκδήλωση για την "Πολιτική και κοινωνική διαχείριση των αποβλήτων", με εισηγητή τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο και το Σάββατο 15/9 θα γίνει συζήτηση με θέμα "Θεσσαλονίκη Zero Waste -νέοι τρόποι ζωής και δράσης".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις