Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.3°C19.8°C
2 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
14.6°C19.6°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C16.6°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.8°C16.1°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
15.2°C15.2°C
1 BF 63%
Πορτογαλία / Τις χειρότερες πυρκαγιές δεν τις έχουμε δει ακόμη....
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πορτογαλία / Τις χειρότερες πυρκαγιές δεν τις έχουμε δει ακόμη....

Σικελία

“Η χρονιά που περνάμε μπορεί να είναι πάρα πολύ δύσκολη για να καταπολεμήσουμε τις πυρκαγιές” προειδοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασοκομίας της Πορτογαλίας Μιγκέλ Φρέιτας κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι “οι χειρότερες πυρκαγιές δεν έχουν έρθει ακόμη”. Οι φόβοι του Φρέιτας οφείλονται στις ανησυχητικές προβλέψεις για άνοδο των θερμοκρασιών στους 41 βαθμούς Κελσίου την επόμενη εβδομάδα και διατήρηση των υψηλών θερμοκρασιών τον Αύγουστο.

Οι αρχές της Πορτογαλίας καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να καθαρίσουν τις δασικές, αγροτικές και άλλες εκτάσεις από κλαδιά και εύφλεκτα υλικά έχοντας καθαρίσει 2.746 εκτάρια από τα 1.600 που είχε προγραμματιστεί αρχικά. Επίσης έγιναν έργα σε 119 χλμ. για τη δημιουργία πρωτογενούς δικτύου πυροπροστασίας και έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία δημόσιων δασικών δρόμων πυροπροστασίας 803 χλμ. Τα πρόστιμα στους ιδιώτες που δεν καθαρίζουν προληπτικά τους χώρους τους ξεκινούν από τα 250 και φθάνουν σε 120.000 ευρώ.

Τη στιγμή που η Πορτογαλία βρίσκεται σε συναγερμό για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, καταστρέφεται από τη φωτιά τμήμα της μεσογειακής χλωρίδας στην Καταλωνία καθώς και στις ιταλικές επαρχίες του Παλέρμο, της Κατάνια, της Ραγκούζα και του Τράπανι στην Σικελία, που αντιμετώπισε ήδη τριάντα εστίες. Οι ισπανικές αρχές ελπίζουν ότι οι μεγάλες βροχοπτώσεις της προηγούμενης περιόδου θα διατηρήσουν την υγρασία σε ικανοποιητικά επίπεδα περιορίζοντας τον κίνδυνο μεγάλων πυρκαγιών όταν ο υδράργυρος θα φθάσει στο ζενίθ του τον Αύγουστο.

Αργύρης Παναγόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL