Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Όχι καλαμάκι, παρακαλώ"

Η Ελλάδα μπαίνει στη μάχη για τη μείωση των πλαστικών αποβλήτων, με σταδιακή κατάργηση στα πλαστικά καλαμάκια

Η μείωση των πλαστικών αποβλήτων αποτελεί περιβαλλοντική πρόκληση τόσο για την Ευρώπη όσο και για τη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό η απαγόρευση στα πλαστικά καλαμάκια είναι ένα πρώτο βήμα, στο οποίο όλοι μπορούν να συνδράμουν.

Στην Ελλάδα την αρχή έκανε ο δήμος Σικίνου, καλώντας τους πολίτες και τους επιχειρηματίες του νησιού, να συμβάλλουν στη μείωση της παγκόσμιας ρύπανσης. Έτσι το νησί θα υποδεχθεί το καλοκαίρι ως το πρώτο #plastic_straw_free νησί της χώρας. Δημότες και επιχειρήσεις του νησιού τα αντικαθστούν με επαναχρησιμοποιούμενα ή/και βιοδιασπώμενα.

Στο ίδιο μήκος κύματος οι εταιρείες - μέλη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝΕΑΠ) δεσμεύονται να καταργήσουν σταδιακά τα πλαστικά καλαμάκια και τους αναδευτήρες ποτών.

Πιο συγκεκριμένα η ΕΝΕΑΠ ανακοίνωσε ότι τα μέλη της παύουν να χρησιμοποιούν μη βιοδιασπώμενα πλαστικά καλαμάκια και αναδευτήρες ποτών στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες με σκοπό την σταδιακή κατάργησή τους.

«Όχι καλαμάκι, παρακαλώ», μπορούν να διευκρινίζουν οι καταναλωτές όταν παραγγέλνουν ποτό.

Τα νέα καλαμάκια για καφέ και αναψυκτικά από πεπιεσμένο χαρτί είναι αυτά που κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους σε πολλά καταστήματα στην Αθηνά και αντικαθιστούν τα πλαστικά.

Πρόκειται για ειδικά καλαμάκια, τα οποία είναι ανακυκλώσιμα και δεν μολύνουν το περιβάλλον.

Στην Ευρώπη παράγονται κάθε χρόνο 25,8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών αποβλήτων. Από αυτά, εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι καταλήγουν στις θάλασσες.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ξέρουν ήδη ότι χάνουν

  Εχθές η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Ζαχαράκη έστειλε στο ΕΣΡ επιστολή, με την οποία επιχειρεί να μπλοκάρει τη μετάδοση της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα την Παρασκευή το βράδυ. Το τυπικό ζήτημα είναι ότι ο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο