Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Πέντε ενδιαφερόμενοι για τα ηλεκτρονικά διόδια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέντε ενδιαφερόμενοι για τα ηλεκτρονικά διόδια

Πέντε κοινοπραξίες δήλωσαν συμμετοχή στο πρώτο στάδιο του κλειστού διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση της σύμβασης "Εγκατάσταση πλήρους ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών, δορυφορικής τεχνολογίας με οπτική αναγνώριση".

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής έληξε χθες, ενώ ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των αιτήσεων συμμετοχής έχει ορισθεί η 12η Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, οι επικεφαλής των πέντε ομίλων είναι οι: Intrasoft International SA, Strabagag, Vinci Highways, Μυτιληναίος Α.Ε. Όμιλος Επιχειρήσεων, Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, "η ακριβής σύνθεση των ομίλων θα προκύψει μετά την ηλεκτρονική αποσφράγιση των υποβληθέντων φακέλων που θα διενεργηθεί την επόμενη εβδομάδα μέσω του ΕΣΗΔΗΣ".

Το Α' στάδιο του διαγωνισμού θα ολοκληρωθεί μετά την αξιολόγηση των αιτήσεων συμμετοχής και την απόφαση έγκρισης του πρακτικού και αποτελέσματος και την πρόσκληση από την αναθέτουσα αρχή των επιλεγέντων για υποβολή προσφοράς.

Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι θα εγκατασταθεί διπλό σύστημα χρέωσης των διοδίων, δηλαδή: "Τα επαγγελματικής χρήσεως οχήματα θα έχουν εγκατεστημένη μια 'Εποχούμενη Συσκευή' (On Board Unit - OBU) που θα επιτρέπει την παρακολούθηση και την καταγραφή της θέσης και της πορείας τους με τη βοήθεια δορυφόρων (τεχνολογία GNSS) και τα ιδιωτικής χρήσεως οχήματα θα αναγνωρίζονται αυτόματα με κάμερες κυκλοφορίας από τις πινακίδες κυκλοφορίας τους κατά την είσοδο και την έξοδό τους από το οδικό δίκτυο επί του οποίου επιβάλλονται τέλη (τεχνολογία Automatic Number Plate Reading - ANPR)".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL