Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σ. Φάμελλος: Υπάρχει προεργασία νομοθετικής παρέμβασης για τα επικίνδυνα ρέματα

Eurokinissi

Η κυβέρνηση δέσμευσε πόρους του ΕΣΠΑ και προκηρύσσει έργα διαχείρισης πλημμυρών που έχουν παγώσει από το 2012. «Μπορούμε να δεσμευτούμε ότι μέχρι το Μάρτιο του 2018 η χώρα θα έχει σχέδιο διαχείρισης των πλημμυρών», επισήμανε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος

«Περιβαλλοντικά η Δυτική Αττική είναι ένα καζάνι που βράζει» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάμελλος σε εκδήλωση με θέμα το Περιβάλλον, την Ενέργεια, τη λιμενική πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία στο περιθώριο του 8ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Αττική.

«Η κυβέρνηση ήρθε και βρήκε πόρους να τους δεσμεύσει στο ΕΣΠΑ και να προκηρύξει έργα διαχείρισης πλημμυρών που έχουν παγώσει από το 2012. Είχαμε προκηρύξει τα μέτρα αυτά από τον Ιούλιο του 2017 και μπορούμε να δεσμευτούμε ότι μέχρι το Μάρτιο του 2018 η χώρα θα έχει σχέδιο διαχείρισης των πλημμυρών», επισήμανε ο ίδιος.

Επιπλέον ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε ότι «υπάρχει ήδη προεργασία για μια νομοθετική παρέμβαση για τα επικίνδυνα ρέματα. Ένα νέο τεχνικό εργαλείο».

Όσον αφορά στους δασικούς χάρτες ο Σ.Φάμελλος υπογράμμισε ότι «την άλλη Πέμπτη θα κυρωθεί ένα 30% της έκτασης στους δασικούς χάρτες». «Καταφέραμε στην περιοχή της Ζακύνθου να κηρυχθεί αναδασωτέα περιοχή και να εφαρμοστεί δασικός χάρτης».

Τέλος ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει μία μοναδική ευκαιρία να είναι πρωτοπόρος στην κλιματική αλλαγή, αλλά θα πρέπει να μειώσει τις εκπομπές αποστολής μεταφορών των κτιρίων, των αποβλήτων και του πρωτογενούς τομέα και ταυτόχρονα να προσαρμοστούμε με το περιβάλλον».

«Το Περιφερειακό σχέδιο της Αττικής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έχει ήδη προκηρυχθεί και θα πρέπει να κάνουμε μία συζήτηση για το πώς θα επηρεαστούμε και για τον μετριασμό αλλά και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Σταθερά και αποφασιστικά

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένας από τους λόγους που μπορεί κανείς να είναι περήφανος γι' αυτή την κυβέρνηση. Είναι μια συμφωνία που κλείνει πληγές δεκαετιών και τις εμποδίζει να κακοφορμίσουν σε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο