Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αρκτούρος: Πέθανε ο Μήτσος η αρκούδα

ΑΜΠΕ

Για 24 χρόνια, ο Μήτσος ζούσε στο Κτηνιατρικό Σταθμό Περιβαλλοντικού Κέντρου «Αρκτούρος» και σε ηλικία 29 ετών πέθανε από φυσιολογικά αίτια σε βαθιά γεράματα. Ο «δραπέτης» ήταν αρκούδα «χορεύτρια» στην Τρίπολη την οποία πήραν από τον μέχρι τότε ιδιοκτήτη της το 1992 σε ηλικία 3 ετών

Σε βαθιά "αρκουδίσια" γεράματα, 29 ετών, έφυγε από τη ζωή από φυσιολογικά αίτια ο Μήτσος, η αρκούδα του Καταφυγίου του "Αρκτούρου" με το παρατσούκλι «δραπέτης».

Ήταν μια από τις πρώτες αρκούδες που εντάχθηκαν στον κτηνιατρικό σταθμό της οργάνωσης και μετέπειτα στο καταφύγιο.

Ο Μήτσος ήταν αρκούδα «χορεύτρια» και ζούσε στην Τρίπολη. Αρχικά κατασχέθηκε, αλλά καθώς δεν υπήρχε τότε κατάλληλος χώρος για φιλοξενία, επεστράφη στον αρκουδιάρη με την προϋπόθεση να μην εκμεταλλεύεται το ζώο κερδοσκοπώντας. Έπειτα όμως από καταγγελίες πολιτών που τον είδαν να χρησιμοποιείται και πάλι ως θέαμα, κατασχέθηκε οριστικά το 1992 σε ηλικία τριών ετών περίπου.

Μεταφέρθηκε στον ζωολογικό κήπο της Φλώρινας απ' όπου προσπάθησε πολλές φορές να αποδράσει, γι αυτό και «δραπέτης». Εντούτοις, ήταν ιδιαίτερα... συνεργάσιμος με τους ανθρώπους του Ζωολογικού.

Τελικά το 1993 μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό του Περιβαλλοντικού Κέντρου, όπου υποβλήθηκε σε οδοντιατρικές επεμβάσεις. Όπως άλλωστε στις περισσότερες αρκούδες «χορεύτριες», οι κυνόδοντές του ήταν σε κακή κατάσταση εξαιτίας της διατροφής του και των συνθηκών διαβίωσής του σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Σημειώνεται ότι ο Μήτσος ήταν μία εντυπωσιακή σε μέγεθος αρκούδα, με βάρος που κατά περιόδους έφτανε τα 250 κιλά. Παρ' όλα αυτά, ήταν πολύ ήρεμος και στην καθημερινή συμβίωσή του με τις υπόλοιπες αρκούδες δεν υπήρχαν προβλήματα.

Πλέον, το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας φιλοξενεί 14 αρκούδες που είτε λόγω αιχμαλωσίας είτε για άλλους λόγους, δεν μπορούν να επανενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χθες το θυμήθηκε

Η Ντόρα Μπακογιάννη μας είπε χθες πόσο χάρηκε που από την εξαφάνιση των Σοσιαλδημοκρατών και τη μεγάλη πτώση της Δεξιάς στη Βαυαρία ευνοήθηκαν οι Πράσινοι και όχι η Ακροδεξιά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο