Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απαγόρευση του κυνηγιού στο σύνολο του ορεινού όγκου του Υμηττού

Την απαγόρευση του κυνηγιού όλων των θηραμάτων για έναν χρόνο στο σύνολο του Υμηττού και στα Μητροπολιτικά Πάρκα Γουδή - Ιλισίων επιβάλλει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνέχεια της αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών, η οποία ισχύει από τις 3 Οκτωβρίου και για έναν χρόνο στη βορειοανατολική και νότια πλευρά του βουνού (τμήματά του που εμπίπτουν στα διοικητικά όρια επτά δήμων). Προηγήθηκε μερική ακύρωση, με ισάριθμες αποφάσεις του ΣτΕ, του προστατευτικού Προεδρικού Διατάγματος το οποίο θεσμοθετήθηκε το 2011, ελλείψει Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης (ΣΜΠΕ).

Σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΝ Σ. Φάμελλου, η οποία δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ (3885, Τεύχος Β), το κυνήγι απαγορεύεται την κυνηγετική περίοδο 2017 - 2018 "στον ορεινό όγκο του Υμηττού που περιλαμβάνεται στα όρια των Δήμων Αγίας Παρασκευής, Παπάγου - Χολαργού, Αθηναίων, Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα, Ηλιούπολης, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Κρωπίας και Παιανίας". Απαγορεύονται ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η ανάρτηση υπαίθριων εμπορικών διαφημίσεων.

Κατά τη χθεσινή Υπουργική Απόφαση, "οι οικείες δασικές αρχές θα μεριμνήσουν για την άμεση έκδοση των σχετικών Δασικών Αστυνομικών Διατάξεων και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την εφαρμογή της".

Δείτε όλα τα σχόλια