Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον Δήμο Καισαριανής

Eurokinissi

Ο Δήμος Καισαριανής, στον οποίο παραχωρείται το κτίριο που βρίσκεται μέσα στο Αισθητικό Δάσος Καισαριανής, θα προχωρήσει στην επισκευή και συντήρησή του. Στην απόφαση παραχώρησης καθορίζονται ότι η έναρξη λειτουργίας του Κέντρου θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι την άνοιξη του 2018

Το κτίριο που βρίσκεται μέσα στο Αισθητικό Δάσος Καισαριανής και παλαιότερα χρησιμοποιείτο ως Δασοφυλάκειο από το Δασαρχείο Πεντέλης, πρόκειται να λειτουργήσει ως Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ύστερα από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.

Ο Δήμος Καισαριανής, στον οποίο παραχωρείται το κτίριο, θα προχωρήσει στην επισκευή και συντήρησή του. Στην απόφαση παραχώρησης καθορίζονται και όροι, μεταξύ των οποίων είναι η έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι την άνοιξη του 2018.

Όπως υπογραμμίζει το ΥΠΕΝ, η συνεργασία υπουργείου Περιβάλλοντος και Δήμου Καισαριανής θα συμβάλλει στην αλλαγή της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς και στη στήριξη της νέας γενιάς, αξιοποιώντας το φυσικό και δασικό περιβάλλον, σε μία πλεονεκτική θέση δίπλα στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, η εν λόγω συνεργασία θα συμβάλλει και σε δράσεις πρόληψης πυρκαγιών και υποβάθμισης του δασικού οικοσυστήματος με την ανάπτυξη ανθρώπινων δραστηριοτήτων, συμβατών με το δάσος της Καισαριανής, ενώ αναμένεται να προωθήσει και θέματα γενικότερης περιβαλλοντικής ευθύνης, όπως είναι η ανακύκλωση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η διάρκεια παραχώρησης καθορίστηκε στα 10 χρόνια, ώστε να μπορεί ο δήμος να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο αξιοποίησης του κτιρίου, ενώ μετά την παρέλευση του παραπάνω διαστήματος θα μπορεί να αιτηθεί την ανανέωση της παραχώρησης, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείο Πεντέλης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προοδευτικές συγκλίσεις: ποιοι και με ποιους

Η ανάγκη μιας εναλλακτικής πρότασης για την Ευρώπη αναδεικνύεται πλέον με ολοένα σαφέστερο πρόσωπο. Το παραδοσιακό σύστημα εξουσίας βαίνει προς εξαφάνιση. Δυνάμεις πανίσχυρες πριν λίγα χρόνια, όπως...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο