Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Αναβάλλεται η φιέστα της Eldorado Gold στην Ολυμπιάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αναβάλλεται η φιέστα της Eldorado Gold στην Ολυμπιάδα

Αναβάλλεται η φιέστα των εγκαινίων του εργοστασίου της Ολυμπιάδας, που ετοίμαζε η Eldorado Gold για τις 15 Σεπτεμβρίου, το οποίο δεν διαθέτει άδεια.

Είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση του κινήματος «SOS Χαλκιδική» και των κατοίκων που αντιπαλεύουν την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές. «Οι διοικήσεις της Eldorado Gοld και της Ελληνικός Χρυσός αποφάσισαν να αναβάλουν την τελετή των εγκαινίων στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας, μέχρι νεοτέρας. Η τελετή των εγκαινίων είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου του 2017». αναφέρει η Ελληνικός Χρυσός στη λιτή ανακοίνωσή της.

«Η Eldorado Gold, αφού εξεβίασε και εξαπάτησε επανειλημμένα την ελληνική Πολιτεία και όσους -είναι αλήθεια- ήταν πρόθυμοι να εξαπατηθούν, προχωράει ένα ακόμα βήμα παραπέρα, προσθέτοντας αυτήν τη φορά στα θύματά της και τους ίδιους τους μετόχους της. Κι ενώ η μετοχή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατρακυλάει σε ιστορικό χαμηλό όλων των εποχών, κάτω από τα 2 δολάρια, προχωράει σε ανακοινώσεις φιέστας για τις 15 Σεπτεμβρίου, κουβαλώντας εδώ τη σάρα και τη μάρα (διαπλεκόμενους πολιτικούς και χορηγημένους δημοσιογράφους), για να εγκαινιάσει -λέει- το εργοστάσιο της Ολυμπιάδας, το οποίο βέβαια δεν έχει άδεια λειτουργίας από την Πολιτεία” ανέφερε το Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού σε ανακοίνωσή του. Τα μέλη του κινήματος για μια ακόμη φορά κατηγορούν την καναδική εταιρεία ότι συμπεριφέρεται στην Ελλάδα όπως στις χώρες της Λατινικής Αμερικής “χωρίς να ιδρώνει το αυτί των υπευθύνων της κυβέρνησης”.

“Η Eldorado Gold ψεύδεται και εξαπατά κατά συρροή χωρίς να τιμωρείται για τα εγκλήματα και τις παρανομίες της. Δημιουργεί τετελεσμένα. Κι όσο αυτό συμβαίνει, τόσο της ανοίγει η όρεξη για μεγαλύτερες επιδόσεις στην παρανομία και στην εξαπάτηση” επισημαίνουν και δηλώνουν ότι “η Χαλκιδική δεν τα θέλει τα μεταλλεία και θα τα διώξει. Θέλει να προστατεύσει τις ζωές και την υγεία των ανθρώπων από την τοξική σκόνη και τον καρκίνο. Οφείλει να προστατεύσει τα νερά της και τα δάση της”. Στο πλαίσιο αυτό, το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στη Β.Α. Χαλκιδική τάσσεται υπέρ ενός άλλου αναπτυξιακού μοντέλου που θα σέβεται το περιβάλλον και τις ζωές των ανθρώπων και καλεί τους κατοίκους της περιοχής σε “εγρήγορση και συνεχή αντίσταση για την ματαίωση των σχεδίων της Eldorado και των υποτακτικών της”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL