Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νέα επιστολή του Σ. Φάμελλου στους δημάρχους για την οριοθέτηση οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων

Καλεί τους δημάρχους να εκμεταλλευτούν την νέα παράταση που έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και να υλοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, ως οφείλουν

Την τέταρτη κατά σειρά επιστολή απέστειλε, σήμερα, ο αναπληρωτής ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, στους δημάρχους  που δεν έχουν ακόμα οριοθετήσει τους οικισμούς και τις οικιστικές πυκνώσεις  στους αναρτημένους δασικούς χάρτες  της δημοτικής τους  περιφέρειας.

Στην επιστολή του ο Σ. Φάμελλος καλεί τους δημάρχους να εκμεταλλευτούν την νέα παράταση που έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και να υλοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, ως οφείλουν.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον Νόμο 4389/2016 η οριοθέτηση των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων αποτελεί ρητή υποχρέωση των Δήμων, ήδη από τον Μάϊο 2016 και εξυπηρετεί αφενός την επιτάχυνση του σημαντικού έργου των δασικών χαρτών και αφετέρου την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των δημοτών, την αποφυγή αναίτιας ταλαιπωρίας και άσκοπου κόστους, καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Στο κείμενο της επιστολής του ο αν. ΥΠΕΝ τονίζει μεταξύ άλλων ότι από την πλευρά της Πολιτείας και εξαιτίας και της άρνησης συνεργασίας ορισμένων Δήμων με τη νομοθετική επιταγή του ν. 4389/2016, κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή και δόθηκε παράταση στην ανάρτηση των δασικών χαρτών έως την 7η Σεπτεμβρίου 2017. «Δική μας επιλογή είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και πιστεύουμε ότι και η δική σας επιλογή ταυτίζεται με τον στόχο αυτό», σημειώνει ο Σωκράτης Φάμελλος.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που διαθέτει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι 18 Δήμοι (15%,των ΟΤΑ της ανάρτησης) που δεν έχουν εκπληρώσει, έως σήμερα, τις υποχρεώσεις τους είναι οι εξής:

1. ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

2. ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

3. ΔΟΞΑΤΟΥ

4. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

5. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

6. ΔΩΔΩΝΗΣ

7. ΚΙΜΩΛΟΥ

8. ΜΗΛΟΥ

9. ΜΥΚΟΝΟΥ

10. ΣΙΦΝΟΥ

11. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

12. ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

13. ΣΚΟΠΕΛΟΥ

14. ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

15. ΣΠΕΤΣΩΝ

16. ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

17. ΣΙΘΩΝΙΑΣ

18. ΧΙΟΥ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το αβέβαιο παγκόσμιο μέλλον και οι δυνάμεις του καλού

Οι δυνάμεις του καλού υπάρχουν παντού, πρέπει όμως να ανασυγκροτηθούν πολιτικά και προγραμματικά. Και η Αριστερά, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, πρέπει να μελετήσει τις ιστορικές απαιτήσεις στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί

Δειτε ολοκληρο το αρθρο