Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η επιτροπή αγώνα μητροπολιτικού πάρκου στο Ελληνικό για την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού

Η επιτροπή αγώνα κάνει λόγο για «συντονισμένες και ασυντόνιστες διακομματικές ενέργειες» που είχαν ως αποτέλεσμα την ανάκληση της απόφασης για τα νεώτερα διατηρητέα μνημεία στο Ελληνικό. «Η υπουργός εξετέθη και οι πολίτες αντιλήφθηκαν για πολλοστή φορά ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο»

«Λίγες μόλις μέρες μετά την "Αναπομπή και Επανεξέταση", από την αρμόδια για το θέμα υπουργό κα Λυδία Κορνιόδου, της απόφασης για τα νεώτερα διατηρητέα μνημεία στο Ελληνικό, πληροφορηθήκαμε έκπληκτοι την ανάκληση της σχετικής απόφασης» αναφέρει η επιτροπή αγώνα για το μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «ήδη η Καθημερινή και ο ΣΚΑΪ, που έχουν αναλάβει εργολαβικά την υποστήριξη των συμφερόντων του “επενδυτή” υπεράνω Συντάγματος και νόμων, είχαν εξαπολύσει μύδρους κατά της απόφασης. Ανάλογη, εξ’ όσων μπορούμε να αντιληφθούμε, υπήρξε η αντίδραση του ΤΑΙΠΕΔ, της Ελληνικόν ΑΕ και των εντεταλμένων κυβερνητικών παραγόντων που χειρίζονται την υπόθεση».

Η επιτροπή αγώνα κάνει λόγο για «συντονισμένες και ασυντόνιστες διακομματικές ενέργειες» που είχαν ως αποτέλεσμα την ανάκληση της απόφασης».

«Η υπουργός εξετέθη και οι πολίτες αντιλήφθηκαν για πολλοστή φορά ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Στο μεταξύ η Ελλάδα ταξιδεύει μέσα στη νέα μνημονιακή καταιγίδα, οι άνθρωποι αφανίζονται και η δημοκρατία έχει υποκατασταθεί από την ολιγαρχία του ευρωπαϊκού και εγχώριου πλούτου».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια