Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.2°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.8°C15.2°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C14.4°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 93%
Εντός πενταμήνου ο σχεδιασμός για το νέο γήπεδο του ΠΑΟ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός πενταμήνου ο σχεδιασμός για το νέο γήπεδο του ΠΑΟ

Έως τον Σεπτέμβριο θα έχει εκπονηθεί ο σχεδιασμός για τη χωροθέτηση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, ώστε να αναθεωρηθεί το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας με νέο νόμο, μαζί και νέα Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, "με αποτυπωμένο το περιβαλλοντικό ισοζύγιο", όπως ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμελλος.

Προς τούτο θα συγκροτηθεί ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου της Αθήνας και του Παναθηναϊκού. Η ομάδα αυτή θα απαρτίζεται από τρεις υποεπιτροπές: Νομικής τεκμηρίωσης και στήριξης, τεχνικού - αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, οικονομικής αξιολόγησης του σχεδίου. Προηγήθηκε συνάντηση περίπου μίας ώρας με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Δ. Μπαλτάκο.

Ο αναπληρωτής υπουργός συμπλήρωσε ότι η αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου θα αφορά και άλλες περιοχές παρεμβάσεων, όπως η Λεωφόρος Αλεξάνδρας, όπου βρίσκεται το υφιστάμενο γήπεδο του ΠΑΟ, την περιοχή του Βοτανικού και το ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας, για τις οποίες θα εκπονηθούν επιμέρους Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Ο Δ. Μπαλτάκος ανέφερε ότι η πρόταση της κυβέρνησης αποτελεί λύση για το γήπεδο και δεν το αντιμετωπίζει ως πρόβλημα, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, προσθέτοντας ότι θα δημιουργηθεί φόρουμ ώστε ο κόσμος του Παναθηναϊκού "να καταθέσει τις απόψεις του για τη χωροθέτηση του γηπέδου".

Όπως είναι γνωστό, το Γουδή έχει θεσμοθετηθεί ως πάρκο υψηλού πρασίνου, υπαγόμενο στη ζώνη προστασίας του Υμηττού με το Προεδρικό Διάταγμα «Καθορισμός μέτρων προστασίας του Υμηττού και των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή - Ιλισίων” (ΦΕΚ 187/2011), αλλά και με το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας (Νόμος 4277/1.8.2014). Στα παραρτήματα δε του Ρυθμιστικού Σχεδίου περιλαμβάνεται η χωροθέτηση γηπέδου του ΠΑΟ στον Βοτανικό...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL