Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Παράταση ενός μήνα για την τακτοποίηση αυθαιρέτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παράταση ενός μήνα για την τακτοποίηση αυθαιρέτων

Παρατείνεται κατά ένα μήνα η προθεσμία υπαγωγής στον Νόμο 4178/2013 για την τακτοποίηση παρανομιών και αυθαιρεσιών στα κτήρια, καθώς η προηγούμενη τρίμηνη παράταση λήγει στις 8 Μαΐου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το σχέδιο ΚΥΑ υπογράφηκε χθες από τους υπουργούς Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο και ΠΕΝ Γ. Σταθάκη και οδεύει προς το Εθνικό Τυπογραφείο για να λάβει αριθμό ΦΕΚ.

Το υπουργείο αναφέρει ακόμη ότι το νομοσχέδιο για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, που περιέχει και ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα, θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, ύστερα από αυτό για τα μέτρα και τα αντίμετρα της πρόσφατης συμφωνίας, "ώστε να βρει τον αρμόζοντα χώρο και χρόνο στον δημόσιο διάλογο. Επιπλέον, μετά την υιοθέτηση του νόμου, απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα για να πραγματοποιηθούν τεχνικές παρεμβάσεις, απαραίτητες ώστε το ηλεκτρονικό σύστημα να προσαρμοστεί στις νέες θεσμικές προβλέψεις".

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω νομοσχέδιο δόθηκε για διαβούλευση την 1η Σεπτεμβρίου του 2016 και κατατέθηκαν συνολικά 2.273 σχόλια. Μετά το πέρας της διαβούλευσης ακολούθησε εξαντλητικός διάλογος με τους εμπλεκόμενους, κυρίως επιστημονικούς φορείς, καθώς, μεταξύ άλλων, δημιουργεί και νέες δομές, όπως το Παρατηρητήριο Δομημένου Περιβάλλοντος για τον εντοπισμό, την καταγραφή και τον έλεγχο των αυθαίρετων κατασκευών ή αλλαγών στις χρήσεις γης, επιβολής κυρώσεων κ.ο.κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL