Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.0°C
0 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.3°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C15.7°C
0 BF 67%
«Γνωρίζω και προβάλλω τη Φύση και την Ιστορία της Μεσσηνίας»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Γνωρίζω και προβάλλω τη Φύση και την Ιστορία της Μεσσηνίας»

Την λειτουργία του προγράμματος «Γνωρίζω και προβάλλω τη Φύση και την Ιστορία της Μεσσηνίας» ανακοίνωσε η εταιρία Temes sa. Πρόκειται για μια δράση που απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης δημοτικών σχολείων, καθώς και σε όλες τις τάξεις Γυμνασίων της Μεσσηνίας και πραγματοποιείται στο Navarino Natura Hall, το διαδραστικό μουσείο για τη φύση της Μεσσηνίας, που λειτουργεί στην πρώτη περιοχή που έχει αναπτύξει η Costa Navarino, το Navarino Dunes.

Μέσα από ξεχωριστές διαδρομές και σχεδιασμένα προγράμματα, τα παιδιά μαθαίνουν για την προστασία του περιβάλλοντος και τη σημασία της αειφορίας και γνωρίζουν τη μοναδική Μεσσηνιακή φύση. Οι ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες αφορούν στη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, στο πλούσιο θαλάσσιο περιβάλλον, καθώς και στην κλιματική αλλαγή.

Οι μαθητές συμμετέχουν σε ομαδικά πειράματα ή πειράματα επίδειξης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη με το διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ενεργητική και το ενδιαφέρον ιδιαίτερα υψηλό, γεγονός που αποτυπώνεται στη συνέχεια μέσα από ζωγραφική, κείμενα, κολάζ και άλλες κατασκευές, που δημιουργούν οι μαθητές μετά την εμπειρία τους εμπνεόμενοι από όσα τους έκαναν εντύπωση από το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της Μεσσηνίας, όπως η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, έως τα παγκόσμια φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής. Αυτήν την εμπειρία μεταφέρουν στη συνέχεια στις οικογένειες και τους φίλους τους και γίνονται έτσι οι καλύτεροι πρεσβευτές για την προστασία και την ανάδειξη του τόπου τους.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Costa Navarino και του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μέχρι σήμερα έχει 3.700 συμμετοχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL