Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.2°C22.6°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.5°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.0°C19.4°C
1 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.3°C22.5°C
4 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C21.8°C
0 BF 63%
Προστασία του Καλλίδρομου από τις εξορύξεις ζητούν 15 φορείς της Φθιώτιδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προστασία του Καλλίδρομου από τις εξορύξεις ζητούν 15 φορείς της Φθιώτιδας

Την κατηγορηματική αντίθεσή τους σε κάθε είδους εξορυκτικές δραστηριότητες στην περιοχή του όρους Καλλίδρομου, στη Φθιώτιδα, εκφράζουν 15 φορείς, σύλλογοι και τοπικές κοινότητες (Παλαιοχωρίου Δωριέων, Μπράλου, Δρυμαίας, Τιθρωνίου, Ξυλικών).

Με ψήφισμά τους δηλώνουν ότι θα σταθούν αντιμέτωποι με κάθε νόμιμο μέσο στην αλλοίωση και την καταστροφή του όμορφου Καλλίδρομου από εξορυκτικές δραστηριότητες, που δεν εξυπηρετούν καμία πραγματική ανάγκη και είναι σίγουρο ότι δεν υπηρετούν την περιοχή και το κοινό καλό, παρά μόνο δίνουν τόπο για εκμετάλλευση καταστροφική και ασύμβατη με τις αξίες της περιοχής και υποθηκεύουν το μέλλον της.

Ζητούν από τους βουλευτές, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους Δήμους Αμφίκλειας - Ελάτειας, Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου και Λαμιέων να αποτρέψουν τις κάθε είδους εξορυκτικές δραστηριότητες και να ενεργοποιηθούν ώστε να προστατευθεί η περιοχή του όρους Καλλίδρομου.

Στο ψήφισμά τους υπογραμμίζουν ότι η περιοχή αντέχει μόνο ήπιες παρεμβάσεις και ως εκ τούτου επιβάλλεται η προώθηση του πρωτογενούς τομέα (της γεωργίας και της κτηνοτροφίας), ιδίως με την υποστήριξη των ολοκληρωμένων και των βιολογικών καλλιεργειών και με την προώθηση τόσο νέων όσο και των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής.

Η παραπάνω αναπτυξιακή επιλογή, εξηγούν, "πρέπει να περιλαμβάνει και να συνδυάζεται με την ενθάρρυνση δραστηριοτήτων παρατήρησης και απόλαυσης της φύσης, όπως η πεζοπορία, η ορειβασία, η ορεινή ποδηλασία κ.ά. Προς τον σκοπό αυτό είναι χρήσιμες και πρέπει να αξιοποιηθούν οι δράσεις και παρεμβάσεις του έργου Life ‘For Open Forests’. Μπορούν ακόμη να προωθηθούν αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, η δημιουργία οικοτουριστικών καταλυμάτων μέσα στους οικισμούς, η υποστήριξη του ιστορικού, του ιαματικού και του θρησκευτικού τουρισμού κ.λπ.".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL