Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επισκέψιμη για το κοινό η Βίλα Καζούλη

Το Open House αποτελεί έναν θεσμό διεθνούς φήμης και καλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος. Ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992, ενώ στην Αθήνα διεξάγεται από το 2014.

Στις εκδηλώσεις του Open House Athens 2017 συμμετέχει το Πράσινο Ταμείο για πρώτη φορά, επιδεικνύοντας την ιδιαίτερη έδρα του, το κτήριο της Βίλας Καζούλη στην Κηφισιά, η οποία έχει ανασκευαστεί στο παρελθόν με την συνδρομή κοινοτικών κονδυλίων.

Το Open House αποτελεί έναν θεσμό διεθνούς φήμης και καλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος. Ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992, ενώ στην Αθήνα διεξάγεται από το 2014. Κάθε χρόνο, για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτήρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα κτήρια.

Το Open House Athens διεξάγεται φέτος στις 1 και 2 Απριλίου και οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν περισσότερα από 100 κτήρια και χώρους. Αναμεσά τους και η Βίλα Καζούλη, Λεωφόρος Κηφισίας 241, Κηφισιά. Οι ξεναγήσεις θα είναι δωρεάν από το πρωί στις 10 έως το μεσημέρι στις 2.

Δείτε όλα τα σχόλια