Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
"Πάρκο για όλους - Όχι γήπεδο ποδοσφαίρου στο Γουδή "
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Πάρκο για όλους - Όχι γήπεδο ποδοσφαίρου στο Γουδή "

Σε δημόσια ενημερωτική συζήτηση, την Τρίτη 4 Απριλίου, στις 7 μ.μ., στο δημαρχείο στον Χολαργό (Περικλέους 55) καλούν η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή και η Διαδημοτική Επιτροπή για την Προστασία του Υμηττού.

Στο κάλεσμά τους, με σύνθημα "Πάρκο για όλους - όχι γήπεδο ποδοσφαίρου στο Γουδή", χαρακτηρίζουν "απαράδεκτη την πρόσφατη αιφνιδιαστική εξαγγελία του πρωθυπουργού, με την οποία αγνοείται η εκφρασμένη θέληση των πολιτών, παρακάμπτεται το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και παραχωρείται τμήμα του πολύτιμου δημόσιου χώρου στο Γουδή για την κατασκευή ενός ιδιωτικού γηπέδου ποδοσφαίρου χιλιάδων θεατών και συνοδευτικών κτηριακών εγκαταστάσεων".

Η εξέλιξη αυτή, υπογραμμίζουν, δημιουργεί πρόσθετες ανησυχίες ως προς τον προσανατολισμό και το περιεχόμενο του -υπό εκπόνηση- νέου Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού. Ακόμη υπενθυμίζουν ότι ο χώρος του πάρκου Γουδή αποτελεί έναν από τους τελευταίους εναπομείναντες ελεύθερους δημόσιους χώρους της Αθήνας που προέκυψαν μετά την απομάκρυνση στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Παράλληλα διαθέτει το συγκριτικό πλεονέκτημα της άμεσης επαφής με τον ορεινό όγκο του Υμηττού.

Αντίθεση ΣΑΔΑΣ Αττικής

Μια διαδικασία 40 χρόνων από αγώνες, μελέτες και νομοθετήματα κινδυνεύει να ανατραπεί για να ικανοποιηθούν αδιαφανείς επιχειρηματικοί σχεδιασμοί με αυταρχικές μεθοδεύσεις, σημειώνει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών, Τμήμα Αττικής. Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι το πάρκο Γουδή αποτελεί ύψιστο περιβαλλοντικό αγαθό που πρέπει να διατηρηθεί, με δεδομένο το μεγάλο έλλειμμα πρασίνου στην Αθήνα, και ακόμη πρέπει να διατηρηθεί ως τόπος πλούσιας ιστορικότητας.

Το Τμήμα Αττικής δηλώνει ότι συντάσσεται με τους κοινωνικούς και θεσμικούς φορείς που αντιτίθενται στην επιχειρούμενη νέα καταστροφή της πόλης και στηρίζουν τη δημιουργία του μητροπολιτικού πάρκου Γουδή ως έναν από τους τελευταίους πνεύμονες που απομένουν στην Αθήνα, απαλλαγμένο από κάθε οικοδομική επιβάρυνση και αυθαιρεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL