Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
"Όχι" Φάμελλου στην εκτροπή του Αχελώου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Όχι" Φάμελλου στην εκτροπή του Αχελώου

Την πάγια θέση της κυβέρνησης κατά της εκτροπής του Αχελώου επανέλαβε ο αν. ΥΠΕΝ Σ. Φάμελλος, στη συνάντηση που είχε με την επιτροπή κατά της εκτροπής του ποταμού, χθες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που θα είχε η εκτροπή στην ευρύτερη περιοχή, αντιβαίνοντας στη βιώσιμη και αειφόρο διαχείριση των υδάτινων πόρων, γεγονός που αναγνώρισε και το ΣτΕ με την ακυρωτική απόφαση 26/14.01.2014.

Ενημέρωσε δε την Επιτροπή ότι ήδη αναθεωρούνται τα πρώτα Σχέδια Λεκανών Απορροής Ποταμών της χώρας και αναμένεται να ολοκληρωθούν, έως το τέλος του τρέχοντος έτους, ύστερα από εκπόνηση στρατηγικών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και διαβούλευση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της Επιτροπής οι Γ. Παπαναστασίου, πρόεδρος της Επιτροπής Ενάντια στην Εκτροπή του Αχελώου και δήμαρχος Αγρινίου, Ν. Μπαλαμπάνης, αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ι. Ζαχαρίας, καθηγητής Παν. Πατρών, Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Δ. Καπώνης, συντονιστής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας Κατά της Εκτροπής Αχελώου, Π. Τσιχριτζής, πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Σ. Μπλέτσας, πρόεδρος Δ.Ε. ΤΕΕ Π.Τ. Αιτωλοακαρνανίας, Γ. Χριστοφορίδης, δικηγόρος, μέλος της Ομάδας Νομικών Κατά της Εκτροπής, Β. Δωροβίνης, δικηγόρος - πολιτικός επιστήμονας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL